Miért van minden nyilvános megjelenésén fehérben Ivanka Trump?

Az amerikai elnök, Donald Trump lánya, Ivanka június óta minden nyilvános megjelenésén fehér öltözékben tűnt fel a közönség előtt. Mindez szimbolizálhatja a tisztaságot vagy a relativitást is, de az egészen biztos, hogy valamit üzenni kíván. 

Minden szín mögött van valami?

A divatnak elsöprő ereje van, és erre az utóbbi időben (is) több bizonyítékot is láthattunk. A koronavírus-járvány után a divatipar volt az egyik olyan a gazdasági ágazat, amely a legkreatívabb módon volt képes áthidalni a nehézségeket. A brit uralkodó család ugyan kevésszer nyilatkozik, a kiegészítőikkel és ruhájuk színével üzennek társadalmi kérdések kapcsán. Az utóbbi napokban pedig nem csak Trump felesége került az internet célkeresztjébe az öltözéke miatt, de lánya, Ivanka is. 

ivanka trump feher ruhaban
Ivanka Trump fehér öltözékei / Fotók: Getty Images/AP/Reuters

Ivanka Trumpnak nemcsak az arcmaszk lett elengedhetetlen kiegészítője, de a fehér ruhák is. Legelőször júniusban lépett nyilvánosság elé egy hófehér MaxMara-szettben, melynek értéke megközelítőleg 1500 dollár (500 ezer forint). Pár nappal később fehér blúzban volt látható, de a héten hasonló öltözékben mutatkozott a Goya bab reklámjában is. Ha pedig úgy érezhető, hogy a fehér ruha stratégiai célok folytán való viselése túlzás vagy belemagyarázás gondoljunk bele a következőbe: Ivanka június eleje óta minden nyilvános megjelenésén fehér öltözékben parádézik, tehát mindez akkor kezdődött, amikor a karantént követő lazításokra sor került és apja, Donald Trump visszatért a politikai kötelezettségeihez. A Labor Day öltözködési etikettjét figyelembe véve Ivanka ápolt, gazdag és hatalommal rendelkező személy képét festi. Olyan kiváltságot képvisel, amely lehetővé tette az őt kedvelő emberek számára a ranglétrán való feljebb kapaszkodást, képesítés, bajba keveredés és a vírus elkapása nélkül, írja a The Guardian. 

Fehérbe öntött politika

Persze, nem elhanyagolható tény az sem, hogy Trump kormányzása alatt volt legnépesebb a fehérek hivatalban elfoglalt aránya. A megszokott színek változtatásával gyakran kifejezhető egy diplomáciai pont továbblépése, különösen, ha nő a viselő. Ivanka korábban a fehér szín segítségével fejezte ki a nemi különbségekből fakadó karrieri nehézségekben való szenvedését. 

Enough of Trump: Egyre több hírességnek és művésznek van elege az elnökből

Több amerikai híresség is csatlakozott az Enough of Trump kampányhoz, köztük Carrie Mae Weems, Ed Ruscha, Jeffrey Gibson, Hank Willis Thomas és LaToya Ruby Frazier is. A mozgalmat ezen a héten indította a Washingtonban működő People for the American Way ügyvédi szervezet.

A járvány ideje alatt azonban feltehető, hogy Ivanka valami olyasmit kíván üzenni, hogy ő tiszta és jó. Öltözékeivel a békét szimbolizálja, mintha csak elhatárolódni kívánna valamitől vagy valakitől. Mint ismert, a színszimbolika szerint az ártatlanságot, tisztaságot, békét jelenti a fehér.

Nyilvánvalóan nehezebb is megsérteni őt, ha távol tartja magát a piszkos politikai ügyektől.

A látvány pedig számít. Ivanka jótékonysági szakember, de közben egy dacoló ikon is. Szóval, tényleg csak véletlen lenne az a fehér ruha?


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból