drMáriás újabb múzsát talált a politikai színtéren. Ezúttal Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő került a festőművész célkeresztjébe.

drMáriástól már megszokhattuk, hogy a magyar politikai elit, főleg a NER-hez közeliek, hamar a vászonra kerülnek az abszurd világába.

Ner-lovagok festményeken – drMáriás és Fábry kollabja

DrMáriás sokszor volt Fábry Sándor vendége. És ahogy általában ez lenni szokott, a két jellegzetes groteszk hang felismerte közös hullámhosszát. Elindult egy olyan kulturális projekt, ami megbélyegezte a magyar politika és közélet abszurd mibenlétét. Sőt, nevetésre sarkallja a nézőt. Persze van itt Tito, Bukowski, Marx, de a régi idők emlékére Gömbös Gyula és Kádár János is megkapta a maga vásznát.

Mint mondta a ContextUsnak adott interjújában:

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Én nem is annyira csak politikának, hanem aktualitásnak nevezném, amit festek: életképeket abból a gyönyörűen abszurd világból, amelyben élünk. Ha az, amit csinálok, csak kicsit olyan, mint Örkény egypercesei, akkor érdemes volt ezeket megfesteni[/perfectpullquote]

Legújabb alkotásában Nográdi György-arcú muszlim férfiakat láthatunk Matisse stílusban. A biztonságpolitikai szakértő gyakorta beszél a bevándorlásról a kormányközeli médiában.

Clipboard1318 1024X576
Nógrádi György Szerint Azért Nem Lövetünk A Menekültekre, Mert Nagy Lenne A Sajtóvisszhang / Fotó: Mtva

Ám ezúttal drMáriás migránsként tünteti fel Nógrádit, aki be szeretne jutni Magyarországra.

A festmény Matisse stílusában készült, és hat Nógrádi György-arcú muszlim férfit ábrázol, akik új álcájukkal szeretnének bejutni Magyarországra.

drMáriás

Magyar Egyesült Állam 80 x 100 cm, akril vásznon, 2020 Lehetne ez a… kár az új magyar zászló is, amely egyesíti a győztes jövőbe vezető vezércsillagunkat és az Árpád-házi múltat, azonban másról van itt szó: 2023-ban, miután újabb kétharmadot szerzett mostani hatalmunk végre megvalósítja régi, jól előkészített tervét, mely szerint kilép az Európai Unióból és az Amerikai Egyesült Államok részévé válik annak európai szatellit-tagjaként.

Mint írja drMáriás a Facebook-bejegyzésében: “migránsok legújabb trükkje, hogy titokban Nógrádi György-másokká műttetik magukat egy beduin oázisban. A huncut sivatagi vándorok látszólagos békés fedőtevékenysége mögött (aranyhal-hipnotizálás, gadulkázás, homoknézegetés, mormogással aláfestetett szotyizás) huncut szándék rejtőzik…”

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk