Drake az első zenész, akinek letöltései elérték az 50 milliárdot

Drake zenéjét 50 milliárdszor töltötték le világszerte, ezzel ő az első művész, akinek zenéje ilyen mértékű népszerűségre tett szert a streamingszolgáltatóknál. 

A kanadai rapper kiadója, a Republic Records Media közölte a rekordot a Billboard magazinnal. Az elmúlt hónapban az Apple azt tudatta, hogy Drake zenéjét karrierje során náluk 10 milliárd alkalommal streamingelték. A Spotify-meghallgatások száma 13 milliárd felett lehet.

No Title

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

A Torontóból származó Drake legújabb, Scorpion című, 25 dalt tartalmazó duplalemezét június végén adta ki. Már az album is több rekordot megdöntött:

megjelenése után néhány órával a Spotify bejelentette, hogy óránként 10 millió streamingelést regisztráltak. Az első nap végéig 132 millió alkalommal játszották le.

Az Apple Music adatai ennél is magasabbak voltak, elérték a 170 milliót. A Scorpion három hetet töltött a brit album slágerlista élén, jelenleg 5. hete áll az amerikai Billboard 200-as listájának első helyén. A többszörös Grammy-díjas zenész már korábbi lemezeivel is letöltési rekordokat döntött, a világ legjobban kereső rapperei közé tartozik.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból