A Drakulics elvtárs elnyerte a legjobb film díját Brazíliában

A legjobb film díját nyerte el a Drakulics elvtárs a brazíliai Porto Alegrében rendezett fesztiválon – közölte a Nemzeti Filmintézet.

Először Indiában mutatták be

Az összegzés szerint a versenyprogramban 49 film indult. A díjakról brazil filmesekből álló szakmai zsűri döntött. A járványhelyzetre való tekintettel idén online rendezték a fesztivál.

drakulics elvtars film nagy zsolt bodocs tibor Walters Lili Nagy Ervin Thuroczy Szabolcs
(balról jobbra) Walters Lili, Nagy Ervin, Thuróczy Szabolcs / Drakulics elvtárs jelenetfotó / Fotó: Gerő Elektra / InterCom

Bodzsár Márk Drakulics elvtárs címmel készült “vámpír-retró-kém” vígjátékát a nemzetközi közönség India A-kategóriás filmfesztiválján Goában láthatta először tavaly novemberben, azóta a film számos fesztiválmeghívást kapott világszerte.

Tavaly az egyik legnézettebb film volt itthon

A ’70-es évekbeli Magyarországra látogató vámpír és a nyomába eredő titkosszolgálati ügynökök története a hazai mozikban a legnézettebb magyar filmek egyike volt 2019-ben – olvasható a közleményben.

DRAKULICS ELVTÁRS – Előzetes #2 (16)

DRAKULICS ELVTÁRS – OKTÓBER 31-TŐL A MOZIKBAN! A vámpírok köztünk járnak! De aggodalomra semmi ok: a kémelhárítás tagjai már a nyomukban vannak, és a szokáso…

A Drakulics elvtárs forgatókönyvét Bodzsár Márk írta Jakab Juli és Tasnádi István közreműködésével. A főbb szerepekben Nagy Zsolt, Nagy Ervin és Walters Lili láthatók, de feltűnik Borbély Alexandra, Thuróczy Szabolcs és Bödőcs Tibor is. Az operatőr Reich Dániel, a látványtervező Ágh Márton, a jelmeztervező Füzes Eszter, a vágó Kovács Zoltán, a zeneszerző Keresztes Gábor, a producerek Pék Csaba és Tőzsér Attila voltak.

Idén a magyar kritikusok díját Nagy Ervin és Kerekes Éva is kiérdemelte a szóban forgó filmben nyújtott alakításukért.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból