Letartóztatták a drogkartell vezetőjének dús keblű barátnőjét, miután olyan felhajtás volt az Instagram-posztjai körül, hogy már a rendőrök is felfigyeltek rá.

Bizonyítékot nem töltünk az internetre

Ivone Macedo Barrón az ország egyik hírhedt “narkó-influenszere” – a kartelltagok feleségei és barátnői között, akik szeretik az Instagram-on megmutatni vagyonukat. A “The Union Brides”-nak nevezett csoportjuk, a fehérneműjeikkel és zsákmányképeikkel vitákat váltott ki a bűnözés dicsőítéséről a kábítószer-háború sújtotta országban.

A rendőrséghez is eljutott felvételén egy mellbimbó is kivillant, ami még nagyobb hírnevet körített a képnek és több ezer alkalommal osztották meg Mexikóban – írta a Daily Star.

Drogkartell-Bunugy-Rendorseg-Lopott-Holmi-Instagram-2
Barron barátja a 28 éves Fernando Antonio Lince Velázquez – „El Chato” néven ismert. Állítólag a Mexikóvárost irányító Union Tepito kartell regionális vezetője. A bandát számtalan gyilkosságért vádolják a kábítószertől sújtott országban. Ők a rivális bandatagok feldarabolt holttesteit felakasztják a közúti hidakra, figyelmeztetésül másoknak.

Mindenki kartell tag és influenszer akar lenni

2017-re annyira erőszakos és domináns volt a fellépésük , hogy a város lakói egy polgárőri csoportot alapítottak Fuerza Anti-Unión néven, hogy leküzdjék ezt, de ez mára egy újabb kartellé nőtte ki magát, ami még több vérontáshoz vezetett a városban.

Ivone-t és barátját – aki az Instagram-on is megjelent, bemutatva, hogy plasztikai műtéteket végzett – egy célzott rendőri akció során tartóztatták le, mert állítólag kábítószert terjesztettek éjszakai klubokban és bárokban.

Drogkartell-Bunugy-Rendorseg-Lopott-Holmi-Instagram

A rendőrök 106 zsák marihuánát, 42 csomag kokaint, egy szürke autót, amelyben utaztak, valamint nagy mennyiségű készpénzt foglaltak le. Egy másik influenszert, a 26 éves Gaby Castillo-t, akinek fehérneműs Instagram-bejegyzései segítettek neki 763 000 követőt szerezni, szintén nemrégiben letartóztatták egy lopott, kokainnal és fűvel megrakott autóban.

Őt korábban romantikus szálak fűzték az Union Tepito feltételezett vezetőjéhez, Oscar Andres Flores Ramirez-hez, aki jelenleg 20 évet tölt gyilkosságért, szervezett bűnözésért és kábítószer-értékesítésért. Az ilyen influenszerek népszerűsége hozzájárult a “buchona” divat megjelenéséhez, amelyet erős smink, plasztikai-sebész pontosságú test, szűk ruházat és egyenes, hosszú haj jellemez.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet