A rendőrség megerősítette, hogy a dunakeszi gyilkosságért felelős férfi saját magával is végzett.

Megszólalt a tettes egyik barátja is

Nemrég egy buliban is volt párját emlegette az 54 éves férfi, aki vasárnap este megölte őt, volt anyósát és közös gyereküket, majd öngyilkos lett Dunakeszin. Ezt az InfoRádiónak egy helyi férfi mondta, aki együtt szórakozott vele.

Az Info Rádió elért egy dunakeszin élő férfit, aki az 54 éves tettessel, A. Z. Péterrel gyakran bulizott. Mint mondta a megszólaló, “folyamatosan korábbi feleségéről beszélt, közben többször is elsírta magát”.

Hozzátette, annak ellenére, hogy már korábban vége lett kapcsolatuknak, nem bírta elengedni, szerelmes volt a nőbe.

Sajtóértesülések szerint vasárnap láthatásról vitte haza 7 éves kisfiát A. Z. Péter, azonban nem időre, este 7 órára, ahogy kellett volna. Ezt az anya mostani barátja mondta a Blikknek. Az anya állítólag azt mondta a férfinek, hogy rendőrségre megy, ha még egyszer előfordul, hogy nem viszi időben haza a gyereket. Az új barát szerint a férfit az zavarhatta, hogy kisfiú elmesélte, hogy találkozott az ő gyerekeivel és közös jövőt tervezeték együtt.

Dunakeszi Gyilkossag Ongyilkos
A Tett Helyszínén Rendőrök Biztosították Területet / Fotó: Szabó Gábor

Egy másik ok lehetett, hogy a nő tartozott a férfinek – ezt már szintén a fentebb említett férfi mondta az Info Rádiónak.

Végzett saját magával is

A Kisfaludy utcát a megyei és készenléti rendőrök, valamint a Terrorelhárítási Központ bevetési egysége zárta le – utóbbiak egy páncélozott autóval érkeztek és golyóálló mellényben, gépfegyverrel, rohamsisakban mentek a házhoz. Mielőtt behatoltak volna, felszólították a férfit: „fegyvertelenül, fegyverét hátrahagyva, felemelt kézzel jöjjön ki” – hangzott el azon a felvételen, amit az egyik olvasója juttatott el a Blikknek.

Ezután sorozatlövés-hangokat lehetett hallani, ezek azonban valószínűleg nem lövések voltak, hanem hanggránátok, mielőtt a TEK bement a házba, figyelemelterelésre szoktak ilyet használni, hogy könnyebben lefegyverezzék és el fogják, akiért mentek.
Éjfél körül a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a helyszínen számolt be arról, hogy egy 54 éves férfi lelőtte volt anyósát, párját és közös gyereküket, akik mindhárman belehaltak a sérüléseikbe a helyszínen. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A rendőrök és nyomozók, akik fel vannak készülve az ilyen helyzetekre, a helyszíneléskor arról beszélgettek egymással az utcán, hogy szörnyű, amit láttak.
A rendőrség legfrissebb közleményében részletek is vannak, miszerint a férfi egy engedéllyel tartott vadászpuskával lőtte le a 63 éves volt anyósát, 40 éves párját és hétéves gyereküket.
Ezután fejbe lőtte saját magát.

A DunakesziPost információi szerint a vasárnap esti tragédiában elhunytaknak él egy felmenője, a dédnagymamának hétfő reggel mondták el, hogy mi történt.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.