Ed Sheeran és Harry herceg közös videót rakott ki az Instagramra, hogy az október 10-i Lelki Egészség Világnapjára hívják fel a figyelmet – írja a CBS News

Hirdetés

A világ leghíresebb vörös hajú emberei közül két brit fiatal összeállt egy fontos ügy érdekében – ami nem a „vörös büszkeség”, ahogy gondolnánk.

Harry herceg és Ed Sheeran közös kampányvideót készítettek / Fotó: Hello! / Ed Sheeran instagram

A videó elején Ed Sheeran lelkesen készülődik a találkozóra:

Nagyon izgulok: ma meglátogatom Harry herceget és készítünk egy kisfilmet. Megkeresett, hogy csináljunk együtt egy jótékonysági kampányvideót, ami szerintem nagyon jó lesz. Már régóta csodálom őt

– mondja a zenész.

A szociális média használata mégsem függ össze a tinédzserek lelki egészségével?

Érdekes, mennyire ellentmondásos kutatások születnek a szociális médiával kapcsolatban. Nemrég a többség elfogadta, használata káros, befolyásolja a lelki egészséget. Az okoskütyük bevonásával, amelyek ma már nem csak a gazdag gyerekek zsebéből kandikálnak ki, ellenőrizhetetlenné váltak a látogatott oldalak. A modernebb szülők esetleg beregisztráltak Instagramra, Facebookra, és örülhettek, ha gyerekük nem tartotta cikinek visszajelölni őket.

Miután Sheeran megérkezik Harryhez, elmeséli, hogy mennyire fontos számára a téma, amire a herceg egyetértően bólogat – bár lehet, hogy nem ugyanarról beszélnek.

Harry herceg azon sajnálkozik, hogy nem beszélünk eleget róla. Hozzáteszi: „Az egész világon szenvednek tőle az emberek.” Sheeran egyetértően bólogat: „Az emberek egyszerűen nem is értik, hogy milyen így élni.”

Válaszul a brit herceg azt mondja:

Na igen, mindig csak a viccek és a rosszindulatú megjegyzések. Úgy gondolom, itt az ideje, hogy felemeljük a hangunkat.

Humorosan „összekapnak” a vörös hajúak. „Nem tűrjük ezt tovább! Vörös hajúak vagyunk és harcolunk” – mondja Sheeran. A herceg aztán szól Sheerannek, hogy nem a Vörös Egység szervezet részére kampányolnak, hanem a Lelki Egészség Világnapjára.

Myself and Prince Harry, want to ensure that not just today but every day, you look after yourself, your friends and those around you. There’s no need to suffer in silence – share how you’re feeling, ask how someone is doing and listen for the answer, be willing to ask for help when you need it, and know that we are all in this together Check out the accounts below for more resources and support – @Heads_Together @Calmzone @MentalHealthFoundation @CharityNoPanic @SamaritansCharity @YoungMindsUK @GiveUsAShoutInsta @Childline_official @LetsTalkAboutMentalHealth @Jedfoundation @Pandas_UK @Charitysane @MindCharity @TimeToChangeCampaign @RethinkMentalIllness @MentalHealthMates @ActionHappiness @MHFAEngland @DitchTheLabel @TheBlurtFoundation

847.5k Likes, 6,764 Comments – Ed Sheeran (@teddysphotos) on Instagram: “Myself and Prince Harry, want to ensure that not just today but every day, you look after yourself,…”

A vicces jelenet azért készült, hogy felhívják a figyelmet a lelki egészség fontosságára, amelynek október 10-én tartják a világnapját. Az énekes és a királyi család tagja ezután komolyra fordítják a szót:

A Lelki Egészség Világnapja kapcsán mindannyian, barátok és ismeretlenek, figyeljünk oda arra, hogy bárkinek lehetnek kínzó problémái, amelyekről nem beszél. Mindannyiunkat érint

– mondja Harry herceg.

Nem ez volt az első eset, hogy a királyi család egyik tagja egy világsztárral közösen közcélú hirdetést készített: 2017-ben Vilmos herceg Lady Gagával szintén a lelki egészség fontosságára hívta fel a figyelmet.

Hirdetés