Évekig a fiókban volt Ed Sheeran kiadatlan, Spinning Man című albuma, most közel 20 millióért kelt el

Ötvenezer fontért (19,6 millió forintért) cserélt gazdát kedden egy angliai árverésen Ed Sheeran egy kiadatlan albuma, a Spinning Man, amelyet még kamaszkorában készített a brit popénekes.

Felülmúlta a várakozásokat

Az árverést bonyolító Omega Auctions hihetetlennek nevezte a korong leütési árát. Előzetesen egyébként 10 ezer fontra becsülték a lemezt.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Számítottunk rá, hogy sikerül eladnunk, de az eredmény teljesen felülmúlta a várakozásunkat[/perfectpullquote]

– mondta Paul Fairweather, az aukciósház munkatársa.

ed sheeran spinning man
Sheeran Spinning Man című, kiadatlan albuma / Fotó: Omega Auctions

A Spinning Man című albumból, amelyet a brit énekes, Ed Sheeran 13 évesen készített, mindössze 20 példány létezik. Ráadásul ebből 19 a zenész birtokában van, írja a BBC.

Egy fiókban hevert évekig

Egy példányt még évekkel ezelőtt odaadott egy rokona barátjának. Emiatt a korong éveken át elfeledetten hevert egy fiókban, mígnem a szóban forgó barát testvére árverésre bocsátotta.

Az A Visual Journey (Egy vizuális utazás) című könyvében a 29 éves Sheeran felidézi, hogy azután írta meg az albumon szereplő dalokat, hogy első szerelme összetörte a szívét. A demón 14 szám szerepel.

Ed Sheeran – Typical Average ( Audio )

Typical Average’ is the first song ever written by Ed Ed Sheeran ‎- Spinning Man 2004 youtu.be/4Jh1rhqKnmw

A tavalyi Sziget Fesztiválon fellépő Sheeran egyébként amellett, hogy apuka lett, nemrég eladta gitárját 1500 angol fontért (650 ezer forint), így segítve rákbeteg rajongóján.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból