A tudomány szerint egészségesebbek azok a nők, akik hetente kétszer buliznak a barátnőikkel

Egy kutatás szerint a nők közérzete és egészségi állapota is jobb, ha hetente kétszer találkoznak a barátaikkal, és olyan egyszerű dolgokat csinálnak, mint például a pletykálkodás.

Lányok, emlékeztek még azokra az időkre, mielőtt egyik kezetekkel a piszkos edényeket súroltátok, a másikkal meg a gyerekkel foglalkoztatok? Akkor megígértétek magatoknak, hogy a barátnőitekre minden héten időt szakítotok!

Ezt ma már valószínűleg könnyebb mondani, mint meg is tenni… A kifogásokat, hogy ma nagyon fáradt vagy, dolgod van, semmi katasztrófa nem történik, ha ezt a találkozót kihagyod, gyakran hallod magadtól, igaz? De ha leszoksz a barátnőiddel való találkozásokról, azt a tudomány szerint nagyon rosszul teszed!
Baratsag, Baratok, Egeszséges Barati Kapcsolat, Legjobb Barat 5
/ Fotó: Bright Side

Gondolkodj egy pillanatig, és sorold fel azt a 3 dolgot, ami az életedben jelenleg a legfontosabb! A barátnőid köztük vannak? Ha nem, akkor a barátsággal járó számtalan előnyt dobod sutba. 

Egy kutatás szerint a nők közérzete és egészségi állapota is jobb, ha hetente kétszer találkoznak a barátaikkal, és olyan egyszerű dolgokat csinálnak, mint pl. a pletykálkodás.

Baratsag, Baratok, Egeszséges Barati Kapcsolat, Legjobb Barat 4
/ Fotó: Bright Side

A kutatás során azt is megállapították, hogy a társas kapcsolatok segítik a betegségekből való gyorsabb felépülést. De vannak egyéb előnyei is!

A társas kapcsolatok segítik a nőket a stresszkezelésben

Egy egyetemi kutatás azt javasolja a nőknek, hogy a stresszre próbáljanak úgy reagálni, hogy a barátnőjükhöz fordulnak. Ezáltal csökken a sebezhetőségük, és megkapják azt a támogatást, amire szükségük van. Te kit hívsz fel, ha gond van a munkahelyeden vagy összevesztél életed párjával?
Baratsag, Baratok, Egeszséges Barati Kapcsolat, Legjobb Barat 3
/ Fotó: Bright Side

A barátnőkkel lenni egészséges szokás

Hirdetések

A barátnőkkel együtt töltött idő csökkenti az olyan betegségek kockázatát, mint a magas vérnyomás és koleszterinszint. Úgy tűnik, egyes esetekben a barátnők jobban hatnak, mint a gyógyszerek!

Barátokkal hosszabb lehet az élet. Tanulmányok kimutatták, hogy azoknak, akiknek nincsenek barátai, 6 hónappal is rövidebb lehet az életük.

Baratsag, Baratok, Egeszséges Barati Kapcsolat, Legjobb Barat 2
/ Fotó: Bright Side

Barátokkal jobb az élet

A tudomány álláspontja szerint még idősebb korban is van előnye a barátságnak: csökkenti a korral együtt járó egészségromlás esélyét. A barátnők valószínűleg örömtelibb életet élnek, mint azok a nők, akiknek nincsenek barátai. A kutatások azt is megállapították, hogy a barát nélküli életnek olyan hátrányai lehetnek, mint a dohányzás és az elhízás, melyek kisebb valószínűséggel alakulnak ki azoknál, akiknek több barátnőjük is van.

Természetesen, nem vagyunk egyformák. Nem törvényszerű, hogy minden nő örömét lelje abban, ha folyton barátnők veszik körbe.

Baratsag, Baratok, Egeszséges Barati Kapcsolat, Legjobb Barat
/ Fotó: Bright Side
A tanulmányok szerint a barátságból fakadó előnyök éppen úgy igazak a férfiakra is, mint a nőkre. A tudósok szerint a férfiaknak is jót tesz, ha hetente egyszer kimozdulnak, és “pasis estét” tartanak.

Mi sem mutatja jobban, hogy milyen lehet, egy igazi barátság két nő között, hogy egy petesejtdonáció és a béranyaság hozott össze a két önzetlen barátnőt. Ha érdekel megtekintheted itt.

A cikk a Bright Side angol nyelvű cikke nyomán készült.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet