Ezúttal a Rombusz műhely képzőművészeti szekciójában nem egyedüli kiállító munkáin elmélkedhetünk, hiszen Dóra Ádám és Merényi Dávid képeit csodálhatjuk meg csütörtök este, február 18-án Egy hely atmoszférája címen.

És mit lehet tudni a festőművészekről?

Dóra Ádám:

2011-óta a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő szakos hallgatója, mesterei Károlyi Zsigmond és Ötvös Zoltán. Munkáinak kiindulópontja a mindennapos szemlélődés, élményeit naplószerűen vázlatfüzetekbe rendszerezi. Ezekre épül a műteremben festett olajvászon képek nagy része – fotókat nem használ. A közvetlen élmény, az emlékezet foglalkoztatja. A színek iránti szeretet és a festészet anyagi minőségei meghatározóak munkáiban. Festés közben azokra a jelenségekre fókuszál, amire kizárólag a festészet alkalmas. A képpel kialakított dialógus mindig új kaland, amelyben elmélyülni az egyik legizgalmasabb tevékenység.

Dóra Ádám

Merényi Dávid:

1989-ben született Budapesten, gyerekkorának nagy részét Olaszországban töltötte, ahol rengeteg remekmű vette körül – itt igen sok meghatározó ihletet kapott. Gyerekkora óta rajzol, 7 éve pedig fest is. Az utóbbi időben a romantikus kor irodalma és képzőművészete érdekli, gyűjtései Goethere és Corotra fókuszálnak igazán.

Merényi Dávid

Érdemes lesz ellátogatni ismét a Rombuszba, és természetesen a rendezvény után újból lesz alkalom a gondolatainkat megosztani a többi vendéggel, baráti környezetben, egy-egy pohár ital kíséretében!

A kiállítást megnyitja: Oláh Norbert festő, a Rombusz egyik alapító tagja.

Facebook esemény: ITT

Időpont: Február 18. – csütörtök – 19:00

Helyszín: Rombusz Műhely

Jegyár: Ingyenes

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk