Egy japán milliárdos lesz az első űrturista, aki megkerüli a Holdat

Yusaku Maezawa, japán milliárdos, online divatmágnás és műgyűjtő lesz az első civil űrturista, aki egy SpaceX-rakétán megkerüli a Holdat. Az üzletembert várhatóan 2023-ban lövik ki az űrbe.

Hétfőn kiderült, ki lesz az első űrturista, aki utazhat a SpaceX-en. A bejelentést megelőzően nagyban mentek a közösségi médiában a találgatások arról, ki az a magánszemély, aki elsőként eljuthat majd a Holdra. Sokan biztosak voltak benne, hogy az maga Elon Musk lesz. De nem. Yusaka Maezawa az a szerencsés úriember, akit 5 év múlva fellőnek az űrbe.

“Elhatároztam, hogy elmegyek a Holdra” – mondta Yusaka Maezawa éljenzés és tapsolás közepette az amerikai világűr-utazási vállalat kaliforniai székhelyén, miután a SpaceX vezére, Elon Musk bemutatta.

No Title

Hanging out with @yousuck2020 before the @SpaceX moon mission announcement pic.twitter.com/RTOwutzMtG

Maezawa a 18. leggazdagabb ember Japánban, a Forbes magazin szerint. Vagyonát 3 milliárd dollárra becsülik. Yusaka Maezawa a Zozo nevű cég vezetője, ami Japán népszerű fashion shopping oldalát, a Zozotownt üzemelteti.

45532779 304
Yusaku Maezawa Milliárdos És 2023-Ban Az Első Űrturista / Fotó: Reuters / K. Kyung-Hoon

A 42 éves férfi elmondta, hogy nem egyedül utazna az űrben. Az egy hétig tartó utazásra 6-8 művészt, építészt, tervezőt és más kreatív embert hívna meg 2023-ban.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] Meg fogom kérni őket, hogy alkossanak valamit, miután visszatérünk a Földre. Ezek a mesterművek inspirálják majd a mindannyiunkban meglévő álmodozót   [/perfectpullquote]

– mondta a japán üzletember.

“A történelemben eddig csak 24 ember járt a Holdon” – állt a SpaceX csütörtöki Twitter-üzenetében.

No Title

SpaceX has completed over 60 launches to-date and has the world’s only reusable orbital class rockets and spacecraft-capable of launching to space, returning to Earth, and flying again. pic.twitter.com/0rjinzNHyb

A cég hozzáteszi, hogy az 1972-es, utolsó Apolló küldetés óta azonban senki nem járt a Holdon.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból