Néhány elszánt graffitis Springfielddé alakította Iztacalcot, egy Mexico City-hez közeli kis települést, és ide varázsolta Simpsonékat. A főként alacsony jövedelműek lakta lakótelepi házak falát a híres sárga család ihlette falfestmények díszítik. 

Három fiatal mexikói srác évekig nézte, ahogy különböző graffitik kerültek a falakra, de ezek soha nem olyanok voltak, amelyek tetszettek volna nekik. Művészi ízlésüknek sem feleltek meg a nívó alatti falfirkák. Ezért elhatározták, hogy valami Simpson család-os dologgal állnak elő, ami az egyik kedvenc rajzfilm-sorozatuk.

1897062
A Simpson Család Mexikóba Költözött / Fotó: José Luis Martínez Limón

Tisztában voltak azzal, hogy az emberek nem szeretik a graffitit, mert elcsúfítja az épületeket. Ráadásul a kosszal, a rendetlenséggel, a közbiztonság hiányával kapcsolják össze. 

Fontos volt tehát, hogy meggyőzzék a lakókat a projekt létjogosultságáról.

Személyesen kerestek fel mindenkit, és tudatosan olyan témát választottak, amit ezek az emberek is kedvelnek, és amihez tudnak kapcsolódni. Kitartó munka árán végül elérték az itt lakóknál, hogy a Simpson család helyet kaphasson a házaikon.

A falfestő művészek szerint a graffiti közelebb hozza egymáshoz az embereket és erősíti a közösségi érzést. A projektnek köszönhetően a lakók biztonságban érzik magukat, és jobban elkötelezettek a környezetük iránt. 

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.