Egy mexikói lakótelepre költözött a Simpson család

Néhány elszánt graffitis Springfielddé alakította Iztacalcot, egy Mexico City-hez közeli kis települést, és ide varázsolta Simpsonékat. A főként alacsony jövedelműek lakta lakótelepi házak falát a híres sárga család ihlette falfestmények díszítik. 

Három fiatal mexikói srác évekig nézte, ahogy különböző graffitik kerültek a falakra, de ezek soha nem olyanok voltak, amelyek tetszettek volna nekik. Művészi ízlésüknek sem feleltek meg a nívó alatti falfirkák. Ezért elhatározták, hogy valami Simpson család-os dologgal állnak elő, ami az egyik kedvenc rajzfilm-sorozatuk.

1897062
A Simpson Család Mexikóba Költözött / Fotó: José Luis Martínez Limón

Tisztában voltak azzal, hogy az emberek nem szeretik a graffitit, mert elcsúfítja az épületeket. Ráadásul a kosszal, a rendetlenséggel, a közbiztonság hiányával kapcsolják össze. 

Fontos volt tehát, hogy meggyőzzék a lakókat a projekt létjogosultságáról.

Személyesen kerestek fel mindenkit, és tudatosan olyan témát választottak, amit ezek az emberek is kedvelnek, és amihez tudnak kapcsolódni. Kitartó munka árán végül elérték az itt lakóknál, hogy a Simpson család helyet kaphasson a házaikon.

A falfestő művészek szerint a graffiti közelebb hozza egymáshoz az embereket és erősíti a közösségi érzést. A projektnek köszönhetően a lakók biztonságban érzik magukat, és jobban elkötelezettek a környezetük iránt. 

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból