Számos alkalommal van szükség elegáns megjelenésre. Sokan a napi munkájuk során is öltönyt viselnek, mások pedig az élet nagyobb eseményein veszik fel azt. Egy biztos, minden férfinak szüksége van erre a ruhadarabra. Aki a mindennapokban is elegánsan öltözködik, annak több darabra is, aki pedig csak alkalomadtán veszi fel, annak legalább egy jó minőségűre.
Cikkünkben bemutatjuk, hogy mikor érdemes mérték után készült egyedi öltönyt vásárolni és azt, hogy mindez milyen előnyökkel jár.

Semi bespoke - a szabó munkája

A méretes öltöny mindig egyedi és tökéletes, mondta el a The Suit Company szakértő szabómestere a semi bespoke öltönyökről. Ebben az esetben ugyanis a megrendelő maga választhatja ki az anyagot, a gombokat, a stílust, így egy teljesen exkluzív terméket kap.

A szabó természetesen mindenben igyekszik tanácsot adni, hiszen hosszú évek tapasztalatával rendelkezik, valamint ő ismeri az anyagokat, a szabásokat, rálátása van az aktuális trendekre, valamint azzal is tisztában van, hogy a megrendelőhöz melyik fog legjobban illeni.

Az öltönykészítés menete

A legelső lépés az időpontkérés, hiszen tudni kell azt, hogy amikor odamegy valaki a szabóságba, akkor kizárólag csak vele fognak foglalkozni. Minden figyelem rá fog irányulni és személyre szabott bánásmódban részesül.

Az első találkozás során méretvétel történik, valamint az öltöny megtervezése. Bármilyen szövet választható S’100 minőségben vagy e felett, hatalmas a szövetkínálatból lehet kiválasztani azt, amiből a leendő öltöny készülni fog.

A szabásminta a megrendelőre készül az alkata és az egyéni elképzelések alapján, azonban a szakember szívesen ad tanácsokat, hogy mi az a fazon, amiben a legjobban fog kinézni az illető.

A második alkalommal már egy próba következik, a ruhát felpróbálva lehet még módosítani, ahol szükséges. A harmadik alkalommal pedig már a kész öltöny kerül átadásra, a megrendelő legnagyobb örömére.

Miért válaszd az egyedi öltönyt a konfekció helyett?

Az egyik legfontosabb érv az, hogy a konfekció öltönyök csak a legritkább esetben illeszkednek pontosan a vásárlóra, mivel egy átlagos méretre készültek, az emberek nagy része azonban nem átlagos méret. És itt ne csak arra gondolj, hogy van egy kis pocak, vagy az átlagnál magasabb vagy alacsonyabb az ember!

Elég az, ha kicsit többet edzel és ezáltal kidolgozottabb lesz a vállad vagy a mellkasod. Ebben az esetben ugyanis már egy nagyobb méretű zakóra lesz szükséged ahhoz, hogy a vállaid beleférjenek, azonban ennek a zakónak a dereka lötyögni fog rajtad.

Az egyedi öltöny nemcsak azért előnyös, mert kiváló anyagból készült, kizárólag a te méreteid alapján, a kiválasztott stílusban, hanem azért is, mert a magas minőségben elkészített ruhadarab minden helyzetben egyediséget fog képviselni, így tárgyalópartnered, üzlettársad szemében is elismerésre talál.

Ha pedig esküvői vagy más alkalmi öltönyt készíttetsz, akkor a nagy napon magabiztosan és határozottan léphetsz színre. Add meg magadnak az exkluzivitás érzését és emelkedj ki a tömegből!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

hisense-klima.hu - 2023 március - LinkMarketing - 3

Milyen szabályokra kell figyelnünk a  klíma beszerelése előtt?

Az utóbbi években egyre több ember, cég dönt klímaberendezés felszerelése mellett, ugyanis egyrészt a növekvő energiaárak, másrészt a környezetváltozás, az átlaghőmérséklet emelkedése a nyári hónapokban maga után vonja, hogy alternatív fűtési-hűtési megoldásokat keressünk.

netpolc.hu - 2023 március - LinkMarketing - 3

Tippek a tökéletes szakács kabát kiválasztásához

A legtöbb étterem konyhájában a séfek és a szakácsok munkaruhában végzik feladataikat. A szakács kabátok sokrétű célt szolgálnak, elsősorban védelmet nyújtanak a konyhai szennyeződések ellen, kényelmet biztosítanak és megkülönböztetik a szakácsokat a konyhai személyzettől.

https-zoneklima.hu - 2023 március - Cikk 2

6 érv, a hőszivattyú telepítése mellett

A fosszilis energiahordozók kora lassan lejár a készletek kimerülése, az ezeket használó berendezések károsanyag-kibocsátása, valamint az új építésekre vonatkozó, a megújuló energiák használatát előíró szabályozások miatt, így a hőszivattyúk egyre nagyobb szerephez jutnak a jövőben.

https-__www.voxpay.hu_ - 2023 március - Cikk6

Parkolás, autópálya-matrica, tömegközlekedési jegy: mindhárom elfér egy alkalmazásban, de hogyan?

A 21. század egyik legnagyobb találmányai az okostelefonok, amelyek teljesen megreformálták a “telefonálásról” kialakult képünket, valamint a mobiltelefon, mint eszköz is egészen más funkciókat kapott. Ma már nem csak arra használjuk őket, hogy felhívjunk valakit, hanem sokkal több funkció elfér bennük. Ilyen például az is, hogy már másodpercek alatt vásárolhatunk mobiljegyeket.

toptarget.hu - 2023 március - LinkMarketing - 1

A Google Shopping nyújtotta lehetőségek

Ha az utóbbi néhány évben kerestünk már rá valamilyen termékre a Google rendszerében bizonyára észrevettük, hogy az oldal tetején a szöveges hirdetéstől külön blokkban, csempéken jelentek meg a keresésnek megfelelő termékek képei.

https-meseloajandekok.hu - 2023 március - Cikk2

Személyre szóló ajándékok bármilyen alkalomra

Ajándékot vásárolni sokszor nem egyszerű feladat. Egyesek számára évről évre nehezebb lesz valamilyen meglepetést találni, ami nem túlzó, de mégis érezteti az ajándékozottal, hogy személyesen neki készültünk, nem pedig valamilyen tucatmegoldással akartuk letudni a feladatot.

https-__energyhub.hu_ - 2023 február - Cikk5

EKR támogatás az energiakereskedők részére

Az energiahatékonysági kötelezettségi rendszer, vagy más néven EKR, abból a célból jött létre, hogy 2030-ban Magyarország végső energiafelhasználása a 2005-ben mért 785 PJ értéket ne haladja meg.

https-topredony.hu - 2023 február - Cikk3

Csúcsminőségű alumínium redőnyrendszerek

A precíz árnyékolás, a hatékony szigetelés és a sötétítés mellett a redőnynek számtalan praktikus funkciója ismert. Otthonunk kényelmét többféle szempontból is kifogástalanul szolgálja a magas minőségű redőny jelenléte a nyílászáróinkon.

httpswww.velekey-ekszervilag.hu - 2023 február - Cikk1

Milyen karórát érdemes választani?

Hatalmas választékkal találkozhatunk, amikor karórát szeretnénk vásárolni így nem könnyű kiválasztani azt az egyet, ami végül elnyeri a tetszésünket.

https-__marryjane.hu_ - 2023 február - Cikk1

Mit tehetünk ADHD esetén?

Aligha létezik olyan ember, aki ne hallott volna már a magatartásproblémákról, magatartás- és viselkedészavarokról, kiváltképp az ADHD-ról.