Az amerikai haditengerészet a mai napon az Atlanti-óceánra bocsátja a világ legfejlettebb repülőgép-hordozóját – kilenc ország 9000 katonája, valamint 20 hajó és 60 repülőgép lesz benne.

Ma az Egyesült Államok a világ egyik legfejlettebb repülőgép-hordozóját telepíti az Atlanti-óceánra, atomreaktorokkal és vadászgépekkel kiegészítve, írja a DailyStar.

Nem világos, hogy a kilövés összefüggésben áll-e az ukrajnai konfliktussal, de mivel a hordozó több mint 13 milliárd dollárba (közel 5 és fél billió forintba) került az Egyesült Államoknak, az ország haditengerészete nyilvánvalóan szeretné bemutatni erejét.

A hajót két atomreaktor hajtja, és több mint 70 repülőgépet szállíthat, köztük halálos helikoptereket és repülőgépeket.

Kapcsolódó cikk

Az atlanti bevetésen kilenc NATO-országból, köztük az Egyesült Államokból, Kanadából, Finnországból, Dániából, Franciaországból, Németországból, Hollandiából, Spanyolországból és Svédországból 9000 alkalmazottat szállítanak.

Az Atlanti-óceán stratégiai érdekeltségű terület. Elsődleges célunk, hogy szövetségeseink egyesített tengeri ereje révén hozzájáruljunk egy békés, stabil és konfliktusmentes atlanti térség kialakításához

– mondta Dan Dwyer admirális, az Egyesült Államok 2. flottájának parancsnoka.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.