Egy NATO-nál dolgozó azt mondta, „készen állnak arra, hogy reagáljanak az Egyesült Államok és NATO-szövetségesek és partnerek védelmében”.

Az USA-nak hatalmas repülőgép-hordozója van, amely készen áll az Oroszországgal való közvetlen konfliktus esetére, írja a DailyStar. A 16 éves USS George HW Bush a Neptune Strike 2022 hadművelet részeként az Adriai-tengeren a NATO elrettentő erejének fitogtatására törekszik.

A Neptune Strike 2202 kiváló példája annak, hogy a NATO képes integrálni egy szövetséges szállítócsapat csúcskategóriás tengeri hadviselési képességeit, biztosítva ezzel kollektív elrettentő és védekező képességünket

– mondta Thomas Ishee admirális, az Egyesült Államok hatodik flottájának és a NATO haditengerészeti csapásmérő és támogató erőinek parancsnoka.
Ez egy több NATO-tagállamra kiterjedő nemzetközi erőfeszítés, amely mintegy 6000 katonát, 14 hajót és 80 repülőgépet foglal magában. A Neptune Strike 2022 hadműveletben részt vesz még: Magyarország, Albánia, Kanada, Horvátország, Finnország, Franciaország, Németország, Görögország, Olaszország, Litvánia, Észak-Macedónia, Lengyelország, Románia, Szlovákia, Szlovénia, Svédország, Törökország, az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok Államok.

A George HW Bush Carrier Strike Group készen áll arra, hogy különféle küldetésekre reagáljon, ha feladatot kap az Egyesült Államok és NATO-szövetségeseink és partnereink védelmére

– jelentette ki Tamara Lawrence, az amerikai haditengerészeti erők európai-afrikai szóvivője.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.