Nagy-Britannia nagy hatótávolságú rakétavetőket fog küldeni Ukrajnának, annak ellenére, hogy Vlagyimir Putyin figyelmeztette az államokat, hogy „új célpontokat” fog találni, ha fegyvereket szállítanak.

Vlagyimir Putyin figyelmeztetést adott ki, hogy ha a Nyugat fegyvert szállít Ukrajnába, akkor “olyan országokat fog keresni célpontnak, akik eddig nem kaptak találatot”.

Az Egyesült Királyság néhány órával a fenyegetés után jelentette be, hogy M270-es rakétákat fognak küldeni az ukrán hadsereg segítésére, írjaDailyStar.

A brit védelmi erők azzal dicsekedtek, hogy a csúcstechnológiás felszerelés „jelentős képességnövelést jelent”, és azt mondták, hogy „szorosan összehangolták döntésüket az Egyesült Államokkal”.

Joe Biden amerikai elnök szintén figyelmen kívül hagyta Putyin fenyegetéseit, és Zelenszkij ukrán vezetőt M142-es nagy mobilitású tüzérségi rakétarendszerekkel ajándékozta meg. A rakétarendszer 40 mérföldes (64 km) hatótávolságú – vagyis kétszer olyan messzire képes eljutni, mint a korábban szállított fegyverek.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet