Nézem Színház Becsomagolt színházak jelentek meg Nagy-Britanniában

Becsomagolt színházak jelentek meg Nagy-Britanniában

Promóció

Az Egyesült Királyságban július 4-től a színházak újranyithatnak, ám előadásaikat csak közönség nélkül játszhatják. Számos intézmény azonban nem áll készen. Támogatásul Anglia-szerte becsomagolt színházak bukkantak fel.

Műsor élő közönség nélkül

Promóció
- Advertisement -

Egy új projekt segítené azokat a brit színházakat, amelyek a júliusi nyitási engedély ellenére nem állnak készen darabjaik bemutatására. Ezek a kulturális intézmények július 4-től kinyithatnak, ám műsoraikat csak online kereteken belül élvezhetik a nézők, élőben egyelőre nem. Ennek ellenére a Hamletet nem sokára már a technológia segítségével tekinthetjük meg. 

A National Theatre feldíszítve a #scenechange által / Fotó: Getty Images

Az üresen kongó színházakat, a #scenechange projekt elképzelése szerint, reményteli üzenetekkel díszítik fel a kezdeményezésben résztvevők. A legtöbb ilyen épület körül rózsaszín “Missing Love Theatre” feliratú szalagok futnak körbe az Egyesült Királyságban és Írországban egyaránt. Az elképzelés a színházakban dolgozó tervezők által valósult meg, akik szeretnének egy kis színt vinni azokba a mélyülő válságban elmerülő intézményekbe, amelyekben normális esetben hatalmas nyüzsgés lenne. 

Kapcsolat a válságban

Az első feldíszítésre kerülő épület a brit National Theatre volt, ahol nemrégiben bejelentették, hogy számos munkavállalót augusztustól kénytelenek elbocsátani. A “becsomagolt” színházak közé tartozik többek között még Manchester Royal Exchange, a Royal Plymouth Theatre, a Sherman és a Cardiff is, írja a The Guardian.

Brit archeológusok tárták fel London legősibb színházát, a Vörös oroszlánt

William Shakespeare műveit máig játsszák a színházak, például a Globe Színház is, az alkotásait tartalmazó eredeti kiadványok pedig milliárdokat érnek. A drámaíró egyik korai darabját is játszották abban a színházban, amelynek romjai nemrég kerültek elő Londonban. A The Red Liont (Vörös Oroszlán) tartották az első színháznak, amelyet I.

Július folyamán újabb események kerülnek megrendezésre, amely során az emberek a Scene/Change több mint ezerfős gárdájával együtt további kulturális épületeket díszíthetnek fel. A szervezők között olyan neves jelmez- és díszlettervezők munkálkodnak mint Es Devlin, Bunny Christie, Rae Smith vagy Tom Piper. A kezdeményezés nem csak színt visz az olyan intézmények megfakult életébe, amik a mi hétköznapjainkat hivatottak szebbé varázsolni, de kapcsolatot képez a színházak között is.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3