Követem Közélet Az Egyesült Királyságban leszámolnak az álhírekkel, a tanterv részét...

Az Egyesült Királyságban leszámolnak az álhírekkel, a tanterv részét képezi jövő évtől

Promóció

Az internet korában, amikor szinte már minden felkerül a világhálóra, nagyon nehéz lenyomozni, mi igaz és mi nem. Az Egyesült Királyság felismerte, hogy az álhírek visszafordíthatatlan károkat okozhatnak. Épp emiatt, jövő évtől az álhírek tanulmányozása, leleplezése a tanterv része lesz.

Promóció
- Advertisement -

Az Egyesült Királyság oktatási minisztere Damian Hinds bejelentette, hogy 2020-tól a tanároknak kötelező az oktatás részévé tenni az álhírek által okozott veszélyek tanítását. Ebbe beletartozik a hamis információk terjesztése is. Ez által minden brit tanuló főtárgyként tanulja majd az interneten terjedő álhírek kockázatát. Ilyen például a clickbait címek elemzése, a meggyőzési technikák azonosítása, valamint az álhíreket terjesztő emberek motivációinak megismerése.

Fő a tudatosság / Fotó: Hacker Noon

A kormány azt állítja, hogy az új tanterv lehetővé teszi a gyermekek számára, hogy könnyebben reagáljanak majd a téves hírekre, és jobban megkülönböztessék a téves információt és a félrevezetést. Nem mellesleg, az oktatási titkár szerint a tudatosság terjesztése azért is nagyon fontos, mert az intézmények hírneve könnyen sérülhet a hamis információk miatt. A propaganda még hatékonyabban terjed a média korában, és a helytelen hírek által a hazugságok simán kezelhetetlenné válhatnak.

Visszavonta a Google az Origótól a 15 milliót, mert a kormány szócsöve

A Google DNI-pályázatán 50 ezer ezurót nyert az Origo mögött álló tulajdonos, a New Wave Media Group. Azonban később ezt felülvizsgálta, majd visszavonta. A két esemény között a New York Times cikke jelent meg, amelyben az Origót a kormány propaganda hírportálja.

Hinds rámutatott, hogy ebben a korban a megbízható forrásokra nagyobb szükség van, mint valaha. Nem csak a technikai vállalatok tudnak segíteni, a fiataloknak is öntudatosabbnak kell lenniük. Az új tantárgy szorosan kapcsolódik majd a „Kapcsolatok, állampolgárság és számítástechnika” tárgyhoz. A következő évtől a brit diákok többet fognak tudni az internet biztonságáról és az ehhez kapcsolódód mentális egészségügyi kihívásokról.

Promóció
ForrásDesigntaxi
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3