Követem Élet + Stílus Elájultál a Nat GEO címlapjától? Akkor még nem láttad...

Elájultál a Nat GEO címlapjától? Akkor még nem láttad az újság belsejét

Promóció

A nagy múltra visszatekintő magazin, a National Georaphic lesújtó címlapot hozott le legújabb számában. De ha sokkolónak találtad a címlapot, akkor mit szólsz a fotókra, amit az újság belsejében láthatsz?

Promóció
- Advertisement -

Nemrég indította el “Plastic or Planet”, azaz “Műanyag vagy Bolygó” nevű kampányát a NAT GEO. Habár manapság már egyre többen vannak tudatában, hogy túl sok műanyag van környezetünkben, még mindig rengetegen nem érzik át ennek a problémának a valódi súlyát. Mindannyian kicsit bűnösnek érezzük magunkat, amikor egy műanyag csomagolást egyből a kukában landoltatunk, tudván, hogy hozzájárulunk a világ egyik legbrutálisabb, sürgősen megoldásra váró problémájához. Sőt, valószínűleg már akkorára nőtt, hogy nehezen értjük meg, valójában mit is tehetnénk ellene. De mi lenne, ha direktben szembesülnénk “műanyag-függőségünk” szörnyű következményeivel?

National Geographic: Műanyag vagy bolygó? / Fotó: Screenshot National Geographic

Az ikonikus magazin kampányának egyik fő célja, hogy megváltoztassa a fogyasztók műanyagfelhasználási módját. Ha a fogyasztók és más hasonló gondolkodású szervezetek képesek együtt dolgozni, hogy alapvetően megváltoztassák a gondolkodásmódot, akkor a vállalatok remélhetőleg reagálnak a közvéleményre és csökkentik a termékeikben használt műanyag mennyiségét. Maga az újság is példát mutat, mégpedig első körben azzal, hogy műanyag csomagolás helyett papírban küldi ki nyomtatott kiadványait.

National Geographic: Műanyag vagy bolygó? / Fotó: Screenshot National Geographic

Mert minden változás, függetlenül attól, hogy hiábavalónak tűnik, segíthet valamilyen szinten. A kampány problémás termékekként azonosította a műanyag zacskókat, a palackokat és a szívószálakat, és arra figyelmezteti a fogyasztókat, hogy tegyenek ígéretet arra, hogy drasztikusan csökkentik használatukat azáltal, hogy egyszerű és tudatos döntéseket hoznak.

Promóció
ForrásNoizz
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3