Bár az áruházak elkezdtek árcsökkentéseket bejelenteni, az élelmiszerárak továbbra is jelentősen magasabbak, mint egy évvel ezelőtt voltak.

Az MTI grafikán mutatta be egy termék, a tojás árának alakulását az elmúlt két évben, amit a Blikk szemlézett.

Az adatok azt mutatják, hogy a tojás ára tavaly év végén csökkenni kezdett, de így is több mint kétszerese a 2021-es élelmiszerárnak. A fizetések sajnos nem követték ugyanezt a tendenciát. 

Az átlagbér bruttó 414.400 forint volt 2121. februárjában. Az átlagkeresetek tekintetében a tavaly decemberi a legfrissebb adat, valamivel több mint 592 ezer forint a KSH adatai szerint.

Elelmiszerarak Dragulas Inflacio Tojas Ara

2021 februárjában egy doboz (10 darab) tojás 442 forintba került, idén februárban ugyanezért több mint a dupláját, 912 forintot kell a boltban hagynunk. 

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

idojaras elorejelzes 2024 aprilis sarkvideki hideg

Érkezik az év hidegfrontja, hó is eshet

Sarkvidéki hideg zúdul az afrikai melegre, jövő hétfőről keddre helyenként 25 fokot zuhanhat a hőmérséklet, és komoly viharok alakulhatnak ki, a hegyekben havazás sem kizárt.

nyugdijkorhatar 2024 nyugdij nyugdijas nyugdij utalas 2024

Tényleg csak 70 évesen mehetünk nyugdíjba? Itt a nyugdíjszakártő válasza

A világ egyik nagy vagyonkezelő cége arra figyelmeztette a munkavállalókat, hogy ne számítsanak arra, hogy kényelmesen nyugdíjba tudnak vonulni a hatvanas éveikben, hanem meg kell emelni a nyugdíjkorhatárt akár 70 évre, mert az emberek sokkal tovább élnek, mint korábban, és kevesebb fiatal kép be a munkaerőpiacra.