A mai világban bármi megtörténhet, és előfordulhat, hogy akciófilmekbe illő kihívásokkal találod szembe magad. Sohasem tudhatod, mikor következik be a baj, de ha megtörténik, jobb, ha felkészülten várod. A Bright Side segítségével összeállítottunk egy listát az akciófilmekből ismert fogásokról, amelyek segíthetnek túlélni egy moziba illő kalandot.

Bilincs eltávolítása egy gyufaszállal

Ezt a módszer felhasználhatod akár egy bűvész trükkhöz is, hogy elkápráztasd a közönséget, vagy akár élesben is működhet, ha úgy hozza az élet. Fogaid segítségével kicsit lapítsd ki a gyufaszál végét, majd a képen látható módon helyezd a bilincsen lévő lyukba, és máris szabad vagy!

Akciófilmbe Illő Trükk1
/Fotó: Bright Side

Értékes tárgyak elrejtése

Ha jelentős készpénzzel vagy értékes dokumentumokkal rendelkezel, akkor házilag elrejtheted őket néhány szeg és befőttes gumi segítségével. A képen látható módon szék vagy ágy aljára verd be a szegeket, majd a gumival rögzítsd a pénzt a falaphoz!

Akciófilmbe Illő Trükk2
/Fotó: Bright Side

Szabadulás a gyorskötöző fogságából

Biztosan láttál már olyat, hogy műanyag gyorskötözőt használnak bilincsként. Nagyon szorosan képesek összefogni a kezeidet, és lehetetlen kiszabadulni belőle, hacsak valaki le nem vágja rólad. De van rá mód. Tedd keresztbe egymáson a kezeidet, majd egy hirtelen mozdulattal tárd szét a karod! Ez fájni fog, de megéri a szabadulásodért cserébe.

Akciófilmbe Illő Trükk3
/Fotó: Bright Side

Rejtett üzenet írása

Szükséged lesz egy üres lapra, fehér zsírkrétára és filctollra. Írd a fehér zsírkrétával az üzenetet a lapra, ami üresnek fog látszani! Ha valaki előtt fel akarod fedni a tartalmát, akkor egyszerűen satírozd be a filctollal. Az üzenet megjelenik a lapon.

Akciófilmbe Illő Trükk4
/Fotó: Bright Side

Ajtófigyelő rendszer házilag

Ha tudni akarod, hogy valaki járt-e a szobádban, de nincsenek ehhez megfelelő berendezésed, akkor egy kis ragasztószalag és cérna is megteszik. Ragaszd a zsineget az ajtó elé lógatva! Ha valaki járt nálad, akkor a cérna az ajtó és a keret közé fog szorulni. Tudni fogod, hogy további lépéseket kell tenned a magánszférád védelmében.

Akciófilmbe Illő Trükk5
/Fotó: Bright Side

Kódolt üzenet készítése

Ha szükséged van kódolt üzenet küldésére, akkor használhatsz egy egyszerű reflexiós módszert. Írd le a betűket egy sorba A-tól M-ig, majd alá N-től Z-ig! A kódolt szövegben az egyes betűk az ellentétes sorban lévő betűre cserélődnek. Így lesz a Hello-ból Uryyb.

Akciófilmbe Illő Trükk6
/Fotó: Bright Side

Vízálló gyufa készítése

Akik rendszeresen túráznak, beláthatják, hogy bizony néha szükség van vízálló gyufára. Bosszantó dolog, ha a túrázás közben elázol és a gyufák is átnedvesednek, így később, ha letáborozol, nem tudsz tüzet gyújtani. A megoldás egyszerű: mielőtt elindulsz, kend be a gyufafejeket körömlakkal, ez megvédi a nedvességtől.

Akciófilmbe Illő Trükk
/Fotó: Bright Side

Köszönjük, Brightside!

További hasonló cikkek olvashatók a ContextUs Élet+Stílus rovatában!

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet