A mai világban bármi megtörténhet, és előfordulhat, hogy akciófilmekbe illő kihívásokkal találod szembe magad. Sohasem tudhatod, mikor következik be a baj, de ha megtörténik, jobb, ha felkészülten várod. A Bright Side segítségével összeállítottunk egy listát az akciófilmekből ismert fogásokról, amelyek segíthetnek túlélni egy moziba illő kalandot.

Bilincs eltávolítása egy gyufaszállal

Ezt a módszer felhasználhatod akár egy bűvész trükkhöz is, hogy elkápráztasd a közönséget, vagy akár élesben is működhet, ha úgy hozza az élet. Fogaid segítségével kicsit lapítsd ki a gyufaszál végét, majd a képen látható módon helyezd a bilincsen lévő lyukba, és máris szabad vagy!

Akciófilmbe Illő Trükk1
/Fotó: Bright Side

Értékes tárgyak elrejtése

Ha jelentős készpénzzel vagy értékes dokumentumokkal rendelkezel, akkor házilag elrejtheted őket néhány szeg és befőttes gumi segítségével. A képen látható módon szék vagy ágy aljára verd be a szegeket, majd a gumival rögzítsd a pénzt a falaphoz!

Akciófilmbe Illő Trükk2
/Fotó: Bright Side

Szabadulás a gyorskötöző fogságából

Biztosan láttál már olyat, hogy műanyag gyorskötözőt használnak bilincsként. Nagyon szorosan képesek összefogni a kezeidet, és lehetetlen kiszabadulni belőle, hacsak valaki le nem vágja rólad. De van rá mód. Tedd keresztbe egymáson a kezeidet, majd egy hirtelen mozdulattal tárd szét a karod! Ez fájni fog, de megéri a szabadulásodért cserébe.

Akciófilmbe Illő Trükk3
/Fotó: Bright Side

Rejtett üzenet írása

Szükséged lesz egy üres lapra, fehér zsírkrétára és filctollra. Írd a fehér zsírkrétával az üzenetet a lapra, ami üresnek fog látszani! Ha valaki előtt fel akarod fedni a tartalmát, akkor egyszerűen satírozd be a filctollal. Az üzenet megjelenik a lapon.

Akciófilmbe Illő Trükk4
/Fotó: Bright Side

Ajtófigyelő rendszer házilag

Ha tudni akarod, hogy valaki járt-e a szobádban, de nincsenek ehhez megfelelő berendezésed, akkor egy kis ragasztószalag és cérna is megteszik. Ragaszd a zsineget az ajtó elé lógatva! Ha valaki járt nálad, akkor a cérna az ajtó és a keret közé fog szorulni. Tudni fogod, hogy további lépéseket kell tenned a magánszférád védelmében.

Akciófilmbe Illő Trükk5
/Fotó: Bright Side

Kódolt üzenet készítése

Ha szükséged van kódolt üzenet küldésére, akkor használhatsz egy egyszerű reflexiós módszert. Írd le a betűket egy sorba A-tól M-ig, majd alá N-től Z-ig! A kódolt szövegben az egyes betűk az ellentétes sorban lévő betűre cserélődnek. Így lesz a Hello-ból Uryyb.

Akciófilmbe Illő Trükk6
/Fotó: Bright Side

Vízálló gyufa készítése

Akik rendszeresen túráznak, beláthatják, hogy bizony néha szükség van vízálló gyufára. Bosszantó dolog, ha a túrázás közben elázol és a gyufák is átnedvesednek, így később, ha letáborozol, nem tudsz tüzet gyújtani. A megoldás egyszerű: mielőtt elindulsz, kend be a gyufafejeket körömlakkal, ez megvédi a nedvességtől.

Akciófilmbe Illő Trükk
/Fotó: Bright Side

Köszönjük, Brightside!

További hasonló cikkek olvashatók a ContextUs Élet+Stílus rovatában!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.