Orosz tisztviselők szerint jól van egy csecsemő, akit a szibériai -20 fokban hagytak el szülei.

Tinédzserek mentették meg

Helyi jelentések szerint az újszülöttet pénteken öt tinédzser találta meg egy tojástartó dobozban, egy távoli úton, a Novoszibirszk melletti Szosznovka falu közelében. A kislányt az egyik tinédzser szülei kórházba szállították, ahol egészségesnek nyilvánították – írta meg a BBC.

Az anyát keresi a rendőrség és kiskorú emberölési kísérlete miatt indított nyomozást. Az egyik kisbabát megtaláló tinédzser szülei örökbe akarják fogadni, de várniuk kell, hogy megtalálják-e a rokonait.

Elhagyott-Kisbaba-Sziberia-Adoptacio-Mentes-2

„Már sötét volt, a fiúk a telefonjukkal világítottak, és nézték, mi van a dobozban. Egy kislány volt benne, egy rongyszerű takaróval és egy üveggel” – mesélte Dmitrij Litvinov, az egyik tinédzser édesapja.

Őt és feleségét Annát fiuk, Rena-t hívta a helyszínre. Autóval vitték a babát egy városi kórházba. Attól féltek, hogy a kislány, aki körülbelül három napos lehetett, amikor megtalálták, fagyási sérülést szenvedhetett, és nem éli túl.

Sikeresen felmelegedett és már jól van

A regionális egészségügyi minisztérium közleménye szerint a kórházba érkezéskor egy orvos gyorsan megvizsgálta a csecsemőt, karjait és lábait finoman dörzsölve felmelegítette. A lány rózsaszínűvé vált, és egészségesnek találták, később pedig egy gyermekkórházba szállították, ahol jelenleg is ápolják.

Litvinova asszony elmondta, hogy ő és a kórházi személyzet közül sokan felsírtak, amikor meghallották, hogy a gyermek jó egészségnek örvend. A pár, akinek már három fia van, most szeretné örökbe fogadni a gyermeket. De először meg kell várniuk, hogy a hatóságok megtalálják-e a gyermek rokonait.

A jelentések szerint, ha nem találnak rokonokat, az új szülőknek dokumentumokat kell összegyűjteniük, és speciális tanfolyamokon kell részt venniük, mielőtt örökbe fogadhatják a babát.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet