Elhunyt Bács Ferenc Kossuth-díjas színész súlyos betegsége után

Életének 83. évében, hosszan tartó, súlyos betegség után kedden elhunyt Bács Ferenc Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész, Budapest díszpolgára – tudatta a művész felesége az MTI-vel.

Mint írják, Bács Ferenc végső búcsúztatásáról később intézkednek.

elhunyt bács ferenc színész
Elhunyt Bács Ferenc Kossuth-díjas színész / Fotó: MTI

Bács Ferenc az erdélyi Nagyszebenben (Sibiu) született, Kolozsvárott nőtt fel. Családjával együtt 1977-ben áttelepült Magyarországra, ahol hamar népszerűvé vált.

A magyar szinkronszakma legjobbjait díjazták – ContextUs

Szersén Gyula, aki 54 éve dolgozik a szinkronszakmában, a műsorban elmondta: Az egyebek mellett Charles Bronson, Terence Hill magyar hangját kölcsönző színművész beszélt arról is, hogy van amikor elégedett a munkájával, mert százszázalékosan bele tud bújni egy színész bőrébe, de van, amikor nem érzi ezt az elégedettséget.

A fenti cikkben az Előadóművészi Jogvédő Iroda (EJI) anyagi és szakmai támogatásával létrehozott Szonkronikum díjat 2017-ben Bács Ferencnek, Bókai Máriának és Perlaki Istvánnak ítélték oda.

Ismertebb főszerepei között van Newton A fizikusokban, Ádám Az ember tragédiájában, Higgins professzor a My Fair Ladyben, Tót Örkény István darabjában. Évekig járta az országot Színek és évek, majd Színek az életemből című önálló estjeivel. Több nagy sikerű magyar játék- és tévéfilmben nyújtott emlékezetes alakítást.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból