David Bowie basszusgitárosa, Matthew Seligman pénteken hunyt el koronavírus-fertőzésben. A zenész 64 évesen vesztette életét. 

I love you goodbye

David Bowie basszusgitárosának, Matthew Seligmannak halálát jó barátja és zenésztársa, Thomas Dolby jelentette be Facebook-oldalán. Dolby részleteket is megosztott a követőkkel, miszerint Seligman a pozitív koronavírus-tesztjét követően két hétig kómában feküdt. Múlt hét pénteken, április 17-én több agyvérzést is elszenvedett, majd végleg feladta a harcot a fertőzéssel szemben a londoni St. George’s University Hospital-ban, írja a Variety. 

Matthew Seligman Elhunyt Korona
Elhunyt Matthew Seligman, David Bowie És A Soft Boys Basszusgitárosa / Fotó: Getty Images

Dolby szerint a betegsége ijesztően súlyos volt, nem is gondolta volna, hogy fél napnál tovább meg tud küzdeni azzal.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Néhány dalt szomorú megénekelni. Némelyik megkötözi a nyelvem. De a legnehezebb szavak, tudom, az hogy, szeretlek, viszlát[/perfectpullquote]

– írja Dolby, aki nemcsak a hírt osztotta meg, hanem az I Love You Goodbye című számának szövegével emlékezett a zenészre. Dolby és Seligman amúgy 40 éve ismerték egymást.

Vidám és vagány volt

Seligman 1985-ben csatlakozott Bowie-hoz. Ő kísérte basszusgitáron a Fantasztikus labirintus betétdalát, amiben Bowie játszotta a Koboldkirályt. De a 70-es évekbeli rockbanda, a Soft Boys tagja is volt, ahol Andy Metcalfe helyét töltötte ki 1979-től. 

David Bowie, aki eladta a világot – Érdekességek a rocklegendáról

David Bowie, aki eladta a világot – Érdekességek a rocklegendáról Say my name, say my name? Bowie már karrierje elején eldöntötte, hogy megváltoztatja a nevét, így lett született David Robert Jones-ból Tom Jones 1965-ben. Ezzel megelőzte, hogy a későbbiekben esetlegesen összekeverjék a Monkees énekesével, Davy Jones-szal.

A zenekar frontembere, Robyn Hitchcock szintén egy Facebook-posztban gyászolta hajdani társát. 

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Egyszer mindenkinek mennie kell, de senki nem számított rá, hogy Matthew ilyen váratlanul hagy el minket örökre. Furcsa és nagyon szomorú, hogy már múlt időben kell róla beszélni[/perfectpullquote]

– olvasható Robyn Hitchcock Facebook-bejegyzésében. A zenész megemlékezett első találkozásukról is 1976-ban, Cambridgeben. Sötét haja volt, rendkívül vonzón festett. Vidám és vagány basszusgitárosa volt.

A halálát követő vasárnap Thomas Dolby online megemlékezést tartott Seligman számára, amire élőben a járvány következtében nehezen kerülhetett volna sor. A nemrégiben alapított Matthew Seligman Tribute Fund számára érkező adományok pedig teljes mértékben az elhunyt zenész családját illetik. 

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk