Elhunyt Peggy Stewart színésznő, aki leginkább B kategóriás western filmekből és televíziós sorozatokból volt ismert. De játszott Adam Sandlerrel is az Apa ég! filmben is.

Peggy Stewart több mint 30 western filmben volt látható az 1940-es és 1950-es években. De a That’s my boy (Apa ég!) filmben is játszott Adam Sandlerre, amelyben Dolores nagymamát alakította.

Peggy Stewart Színésznő Western Filmek
Peggy Stewart, A That’S My Boy (Apa Ég!) Filmben, Aki Delores Nagymamát Alakította / Fotó: Columbia Pictures

A színésznő 95 éves korában hunyt el, családja körében, a kaliforniai Valenciában, írja a Hollywood Reporter.

Peggy Stewart O’Rourke néven született 1923. június 5-én Floridában, West Palm Beachen. Az 1930-as években a családja Kaliforniába költözött, ahol találkozott Henry O’Neill színésszel. Azt javasolta a Paramount Pictures vezetőinek, akik új színésznőt kerestek, hogy válogassák be a Wells Fargo (1937) című filmbe. Az ott végzett munkája számos más filmes szerephez vezetett.

Tudtad? 103 éve született Zukor Adolf, Hollywood egyik alapítója

Zukor Adolf (Adolph Zukor), a Paramount Pictures filmvállalat alapítója, a hollywoodi filmgyártás egyik létrehozója 1873. január 7-én született a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ricsén. Mátészalkán elvégzett négy polgári iskolát, majd Abaújszántóra került inasnak Blau Herman vegyeskereskedésébe. Szüleit korán elveszítette, így 1888-ban kivándorolt az Amerikai Egyesült Államokba, ahol New Yorkban és Chicagóban prémkereskedők boltjában dolgozott, majd saját szűcsműhelyt nyitott.

1944 áprilisában Stewart szerződést írt alá a Republic Pictures-szel, és B kategóriás filmekben kezdett szerepelni. Olyan színészekkel dolgozott együtt, mint Allan Lane, Sunset Carson és Wild Bill Elliott. Ebben az időszakban számos epizódot játszott a Red Ryder kalandjai című sorozatban.

1944-től 1951-ig 35 filmben játszott, amelyek többnyire western filmek és sorozatok voltak. 1957-ben kis szerepet játszott a CBS’s The Gun-Will Travel című sorozat The Outlaw című epizódjában.

Az elmúlt évtizedekben Stewart rendszeresen vendégként jelent meg western filmfesztiválokon, valamint 1993-ban különleges vendégként jelent meg az éves Lone Pine Filmfesztiválon. Stewart kétszer volt házas. 1940-ben feleségül ment Don “Red” Barry színészhez, de a házasság véget ért 1944-ben. 1953-tól Buck Young színésszel volt házas.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet