Igor Leonardo Soares Nascimento fogorvost hivatalosan is megvádolták nekrózis okozásával és illegális műtéttel, miután Elielma Carvalho Braga orra rothadni kezdett egy esztétikai beavatkozás után.

A 37 éves Elielma Carvalho Braga nekrózisban – a testszövetek visszafordíthatatlan elhalásában – kezdett szenvedni egy orrkisebbítő műtét után, írja a DailyStar.

Elielma 2020 júniusában a brazíliai Aparecida de Goiania fogorvosához fordult, hogy csökkentse orrlyukai méretét, miután meglátott egy online hirdetést. Azonban nem sokkal ezután az orra körül a hús felhólyagosodni és rothadni kezdett, de az orvos azt állította, hogy Elielma meglévő egészségügyi problémái okozzák.

Annak ellenére, hogy 13 korrekciós műtéten esett át, azt mondja, még mindig szenved az utóhatásoktól. Tágítókat kell használnia az orrlyukaiban, hogy tudjon lélegezni, és egy heg maradt rajta, amely az arcának nagy részét beborítja.
Elielma Carvalho Braga Nekrozis Orvosi Hiba Soares Nascimento Fogorvos
A lány most pert indít a fogorvos ellen 42 000 BRL (azaz közel 3 millió forint) kártérítésért. A helyi törvények értelmében az orrszárny-leépítésnek nevezett eljárást csak szakképzett orvos végezheti el. Egy 2020. augusztusi határozat kifejezetten megtiltja a fogorvosoknak az orrszárny csökkentését.

Az orvos közleményben azt mondta, hogy húsz éve foglalkozik a fogászaton, különböző szakterületeken, és a orofacial harmonizáció egyik úttörője az államban. Ezután kijelentette, a lány panaszait a műtét utáni szövődmények okozzák, amelyek az egészségügyi problémái miatt alakultak át nekrózissá.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet