A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az ítélet helybenhagyását indítványozta annak a vádlottnak a büntetőügyében, aki motoros fűkaszával súlyos sérüléseket okozott szomszédjának.

Nem volt jó viszony a két család között

A Somogy megyei településen élő 25 éves férfi szomszédaival vitában állt, mivel azok kifogásolták, hogy kutyái az utcára rendszeresen kiszöknek. 2020. szeptember 16-án a vádlott egy motoros fűkaszával füvet vágott – kezdte az ügyészség.hu.

Az arra járó szomszédja odament hozzá, és szóvá tette, hogy a köztük kialakult vita miatt családtagjaival durván beszélt. A vádlott erre nem reagált, ezért a szomszéd elfordulva visszafelé indult. A vádlott erre a fűkasza motorját felpörgette, a kaszát felemelte, és azt a sértett felé tolta. A sértett – észlelve a felpörgő motor hangját – megfordult, és felemelte mindkét kezét, hogy a feje irányába tolt fűkaszát lenyomja. A kasza a sértett mindkét kezét megvágta, majd lejjebb csúszva mellkasi sérüléseket is okozott.

Csak a szerencsén múlt, hogy nincs tragédia

Az életveszélyes sérülés elmaradása a véletlennek köszönhető. A Kaposvári Törvényszék a vádlottat 2022. januárjában – a vádnak megfelelően – életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek. Ezért 2 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte.

Nemrég egy olyan esetről számoltunk be, ahol egy baráti italozás fajult el nagyon durván, miután a résztvevők ittas állapotban egy korábbi vitát felemlegetve nem tudtak megállapodni. Az áldozatot először megverték, majd rágyújtották a lakókocsiját.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet