Még II. Erzsébet királynő is nemet mondott a szőrmére korábban. Az ELLE pedig a napokban adott ki chartát az erre vonatkozó vállalásairól.

Elavulttá vált a szőrme a magazinnak is

Az ELLE életmód- és divatmagazin csütörtökön bejelentette, hogy az állatok jólétének támogatása és a változó ízlés tükrében érdekében betiltja kiadványai minden oldalán a szőrmét.

“Ez igazán nagyszerű lehetőség, hogy a tudatosságot növeljük, a fenntartható és innovatív alternatívák iránti keresletet felerősítsük az embereknek az állatok jóllétével kapcsolatban, valamint egy humánusabb divatipar előmozdítására is jó lehetőség” – mondta Valeria Bessolo Llopiz, az ELLE alelnöke és nemzetközi igazgatója a Reutersnek.

A magazin 45 globális kiadványa mindegyike aláírt egy chartát, amely betiltja az állati szőrmét népszerűsítő tartalmat nyomtatott, online és közösségi oldalain is – mondta Bessolo Llopiz a The Business of Fashion VOICES 2021 konferenciáján.

Eddig 13 kiadás hajtotta végre a chartában foglaltakat, és 2022. január 1-jétől további 20 csatlakozik. A fennmaradók 2023. január 1-jétől teljesítik.

“Úgy tűnik, a szőrme elavultá vált és már nem divatos, különösen a Z generáció számára, aki a divat- és luxusipar kiemelt célközönsége” – mondta Bessolo Llopiz a Reutersnek.

Örül a PETA az ELLE döntésének

A PETA állatvédő szervezet üdvözölte a magazin döntését.

“A PETA évek óta tartó tiltakozása és a szőrmék kerülésére való rábeszélés a PETA-ban továbbra is kifizetődő. Hírességek, vezető tervezők, vásárlók és még II. Erzsébet királynő is elutasították a szőrmét – és most ELLE világszerte kitiltotta az oldalairól” – mondta a PETA ügyvezető alelnöke, Tracy Reiman közleményében. Mint megírtuk, még egész Los Angeles is betiltotta és a London Fashion Week is.

A Hélène Gordon-Lazareff és férje, Pierre Lazareff által 1945 novemberében Franciaországban alapított magazin a világ egyik legnagyobb divat- és életmód-kiadványa – nem csak a divatra, hanem a szépségre, az egészségre és a szórakoztatásra is összpontosít.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet