Elon Musk komor jóslatot fogalmazott meg az ukrajnai erőszak fokozódásával kapcsolatban, mondván, Vlagyimir Putyin hamarosan atomháborúra készülhet, miután állítólag beszélt az orosz elnökkel.

Elon Musk nemrég Twitteren osztotta meg a véleményét arról, hogy hogyan lehet vége az orosz-ukrán háborúnak. Tervei között szerepelt, hogy Ukrajna átadja Oroszországnak a Krím -félszigetet, és az elcsatolt régiókban az ENSZ felügyelete alatt megismétlik a választásokat.

Egy későbbi Twitter-üzenetében hozzátette, hogy “e konfliktus egy lehetséges, bár valószínűtlen kimenetele az atomháború”, írja a DailyStar.

Ha Oroszországnak a választás előtt kell állnia, hogy elveszíti a Krímet, vagy harctéri atomfegyvereket használ, akkor az utóbbit választja. Már minden lehetséges módon szankcionáltuk/levágtuk Oroszországot, tehát mit veszíthet még?

– írta a Twitteren október 17-én.

Ez azután történt, hogy Musk közvetlenül Putyinnal beszélt, mielőtt békejavaslatát Twitteren üzente. Musk ezt tagadja.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.