Rendhagyó színházi előadásokat szerveznek elváltaknak: a Második Felvonás címmel meghirdetett sorozat kedden indul a Katona József Színházban az elhúzódó szakítás témájával.

A Katona József Színház Fövényi Évi rendezvényszervező ötlete alapján interaktív színházi előadásokkal, beszélgetésekkel várja azokat a váláson átesett férfiakat és nőket, akik úgy érzik, nincs megfelelő platform a trauma feldolgozására – olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Válás Indy100
A Program Központi Témája A “Se Veled, Se Nélküled” Kapcsolatok. / Kép: Indy100

A színház előcsarnokában zajló programsorozat célja, hogy eloszlassa a váláshoz társított tabujelleget és őszinte kommunikációra biztassa a résztvevőket.

India legfelsőbb bírósága kimondta: a házasságtörés nem bűncselekmény többé

Alig néhány hete történt, hogy India legfelsőbb bírósága feloldotta az azonos neműek közötti szexuális kapcsolat gyarmatosítás korabeli tilalmát. A csütörtökön meghozott e gyhangú döntéssel az indiai legfőbb bírói fórum egy másik elavult, Viktória-korabeli törvénnyel számolt le. A testület szerint a házasságtörés kriminalizálása “retrográd lépés” volt, ezért el kell törölni.

A Második Felvonás egy sokak által ismerős élethelyzetet, a válást és annak több, az élet szinte minden területére begyűrűző aspektusát járja körül. A rendhagyó színházi előadás közösségi esemény jelleggel ezt a tabut szeretné ledönteni amellett, hogy pozitív életszemléletre biztat. A Második Felvonás olyan alkalmak láncolata, ahol interaktív, oldott hangulatú előadások, találkozások, könnyed, beszélgetős estek keretében kérdéseket tehetnek fel a nézők és szakértői válaszokat is kaphatnak problémáikra. Az első, március 5-i alkalom központi témája a “se veled, se nélküled” kapcsolatok, a békés válás versus elhúzódó szakítás.

Vajdai Vilmos Súgópéldány
Vajdai Vilmos, A Katona József Színház Színésze Is Közreműködik A Rendhagyó Eseményen. / Kép: Súgópéldány

Gönczi Dorka válási és Varga Zsolt párkapcsolati mediátor interaktív előadásában közreműködik Vajdai Vilmos, a Katona József Színház színésze, rendező, zenei dramaturg is. A témát Nagy Anna, az Egyszülős Központ alapítója világítja meg a gyermekek szempontjából. Az interaktív rendezvény után kötetlen beszélgetés várja az érdeklődőket.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet