Kiadják Ausztriának azt az afgán migránst, aki az Egyesült Királyságba menekült, miután állítólag meggyilkolt és megerőszakolt egy lányt Bécsben.

Illegálisan volt az országban

Rasuili Zubaidullah-t azzal vádolják, hogy megölte a 13 éves Leonie Walner-t, miután 2020-ban egy tekercs szőnyegbe csavarva találták meg, amelyet egy fa alá dobtak a város központjában. Leonie-t megerőszakolta és meggyilkolta egy férfibanda.

A 22 éves férfi a franciaországi Dunkerque-be menekült, mielőtt felszállt egy embercsempész-hajóra, amely a csatornán át az Egyesült Királyságba érkezett. Illegálisan jutott be az országba, hamis névvel csúszott el a bevándorlási tisztviselők mellett Dover-ben – közölte a The Sun.

Emigracio-Egyesult-Kiralysag-Megeroszakolt-Megolt-Tragedia-2
Tavaly azonban a brit rendőrség kapott egy tippet az osztrák hatóságoktól, és megtalálták a szállodában rejtőzködve. A bíróság most úgy döntött, hogy kiadják Ausztriának, hogy bíróság elé álljon csoportos nemi erőszak és gyilkosság vádjával miatt.

Több társát is elfogták

Florian Hoellwarth, Leonie szüleinek ügyvédje most azt mondta, hogy amint az várható volt, a londoni bíróság helyt adott a kiadatási kérelemnek, ám a határozat még nem végleges, hiszen Zubaidullah-nak hét napja van a fellebbezés benyújtására.

Leonie-t állítólag négy afgán férfi erőszakolta meg, majd 2020. június 26-án az utcán hagyták meghalni. Az afgánok közül hármat később Ausztriában tartóztattak le, Zubaidullah-t azonban csak a nemzetközi hajtóvadászatot követően.

Az iskolás lány, a Bécs melletti Wiener Neustadt városában élt szüleivel és négy testvérével, amikor az eset történt. A rendőrségi vizsgálat megállapította, hogy az iskolás lány két gyanúsítottal találkozott a bécsi Duna-csatornánál, ahol június 25-én mindannyian ecstasy-t vettek át. A rendőrség jelentése szerint a férfiak több kábítószert adtak Leonie-nak és a lakásukban szexuálisan bántalmazták.

A kicsim megbízott bennük, és ez volt a halálos ítélete. Miért voltak még ezek az emberek az országban? Miért nem utasították ki őket? Hol vannak a felelős politikusok? Ezt szeretnénk tudni

– mondta az osztrák médiának Leonie édesanyja, Melanie.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet