Erre természetesen mindenki azt feleli, hogy persze, hiszen ki szeretne feleslegesen pénzt kiadni? Az elszabaduló energiaárak és a brutális mértékű infláció még a tehetős embereket is ugyancsak próbára teszi, hát még azokat, akik nem rendelkeznek jónak mondható jövedelemmel.
Ezért aztán teljesen érthető, ha mindent szeretnél megtenni annak érdekében, hogy minél kevesebb víz-, gáz- és villanyszámlát fizess! De vajon mindent megteszel a spórolás érdekében? Nem is gondolnád, hogy milyen helyeken “csordogál” el a pénzed a háztartás különböző pontjain.

Mindenre odafigyelsz?

A SaniterLine hidegindítású mosdócsaptelepei már egy fejlettebb takarékossági szintet mutatnak, de ne is ugorjunk még ennyire előre.

A legtöbb háztartásban ugyanis naponta több alkalommal történik pazarlás, ami alól talán a te otthonod sem jelent kivételt. Te mennyire figyelsz ezekre?

  • Előfordul, hogy bedugva marad a telefontöltő anélkül, hogy töltenéd az eszközt?
  • Megesik, hogy nem kapcsolod ki a routert éjszakára? Sőt a televízió kis piros pöttye is világít?
  • Mosol néha úgy, hogy alig pár ruhadarab kerül be a mosógépbe?
Ugye, apróságnak tűnnek, közben pedig mégis nagyon fontosak, hiszen a “sok kicsi sokra megy” elvét követve ezek bizony éves szinte nem kevés pénzt vesznek ki a pénztárcából!

És a kézmosással mi a helyzet?

A naponta többször is elvégzett rutin, a kézmosás sokszor indokolatlan pénzpazarlással jár, hiszen sokan úgy nyitják meg a vizet, hogy a csap karja nem középen vagy a meleg víz felé eltolódva áll, ami miatt a bojler kénytelen beindulni, jóllehet éppen csak pár csepp meleg víz távozik a rendszerből. Minden ilyen indítás feleslegesen használ el energiát, azaz hiábavalóan pazarolsz áramot és ezzel együtt pénzt is.

Mindezt egy speciális mocsdócsapteleppel, az úgynevezett hidegindítású mosdócsapteleppel ki tudod küszöbölni, ugyanis ez gondoskodik arról, hogy csak a hideg víz jöjjön, kivéve persze, ha valóban meleg vagy forró vizet szeretnél használni.

Gondolj csak bele, mennyi energiát és pénzt meg tud spórolni egy négyfős család, ahol egy nap legalább húszszor kerül sor kézmosásra, ezzel együtt húszszor indul be a bojler teljesen hiábavalóan. Mi az, ha nem pazarlás, hogy feleslegesen pumpálsz vizet a vízmelegítő rendszerbe, ami pár pillanat erejéig beindul, aztán le is áll. Ha a hideg víz lesz az alapértelmezett beállítás, akkor erre garantáltan nem lesz gondod a jövőben!

A takarékosság a jövő záloga!

Ahhoz, hogy bolygónk élhető maradjon, mindenkinek a saját szintjén kell tudatosan és takarékosan cselekednie. Nemcsak a pénz miatt jó, ha takarékosan és belátással élsz a különféle energiákkal, hanem azért is, mert minél kevesebbet használod, minél kevesebbet pazarlod, annál jobban fogod kímélni a Földet.

Ideje szétnézni az otthonodban, ugye? Járj körbe mindent, és vizsgálj meg minden lehetséges forrást, ahol feleslegesen “használsz”, vagyis inkább vételezel energiát a semmibe!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

httpsrentben.com - 2024 május - Cikk2

Az autómegosztás új korszaka

A carsharing alkalmazások és a hagyományos autóbérlési lehetőségek is nagy népszerűségnek örvendenek, ugyanakkor ezek mellett felütötte a fejét az autómegosztásnak egy új formája.

https-__furdokadajto.com_ - 2024 május - Cikk2

Mikor érzi már magát igazán öregnek egy ember?

Sok mindenen tetten érhető az idő múlása: gyermek- és kamaszéveink kedvenc zenészei és filmszínészei már nem alkotnak, sok esetben már nem is élnek, vagy épp azon, hogy olyan filmekből idézünk, amikről a fiatalabb generációknak fogalma sincs. Vagy éppen azon, hogy sokkal nehezebben mozgunk, és már a hétköznapi rutinfeladatok is kihívást jelentenek.

https-__www.falatozoo.hu_ - 2024 május - Cikk2

Kutyafajta, amelyet az egész világon kedvelnek

Ha azt hallod, hogy az egyik legnépszerűbb kutyafajta és ha engedelmességről van szó, akkor talán nem is lehetne hozzá hasonlót találni, akkor nem lesz igazán nehéz kitalálnod, hogy a golden retrieverről van szó.

https-__www.premiumbutor.hu_ - 2024 május - Cikk4

Teremtsd meg a könnyű nyári ebédekhez az ideális környezetet!

Úgy tűnik, menthetetlenül beköszöntött a nyár minden szépségével és ódiumával együtt. Természetesen most még nincs részünk rekkenő hőségben, amikor legszívesebben egész napra elbújnánk az árnyékos lakásunk hűvösében, de hamarosan ennek is itt lesz az ideje.

Troubled man suffering mental illness

A szorongás fajtái

Bár a szorongásban szenvedő emberek mindegyikére jellemző a túlzott feszültség és nyugtalanság érzése, a betegségnek olyan különböző típusai léteznek, amiket felsorolva, árnyaltabban láthatjuk, mi is a különbség az egyes altípusok és tüneteik között.

https-yolofood.hu - 2024 április - Cikk4

Életmódváltás lépésről lépésre

Az életmódváltás segítségével kiegyensúlyozott és egészséges életmódot lehet kialakítani, például kerülni kellene az esti filmnézés közben a nasikat, vagy csökkenteni a szénsavas üdítőitalok fogyasztását.

https-egeszsegpajzs.hu - 2024 április - Cikk4

A fűszeres csirkecomb pirulása zene füleinknek

Van az a pont, amikor egy tál zamatos étel gondolatától vagy a tűzhelyen piruló hússzeletek hangjától is rendkívül megéhezünk, és alig várjuk, hogy falatozni kezdjünk. Azonban nincs mindig idő minőségi fogásokat készíteni, hiába esne jól némi finomság.

https-__adlab.hu_ - 2024 április - Cikk4

Megéri a saját brandre hirdetni Google Ads-ben?

A PPC hirdetések hatékonyságát senki sem vitatja, sok vállalkozás él is vele különböző céljai eléréséhez, azonban annak megítélése már nem ennyire egyértelmű sem a szakmabeliek, sem a laikusok körében, hogy érdemes-e saját márkanévre hirdetni.

https-__webshop.tisztalevegot.hu_ - 2024 április - Cikk2

Amit a HEPA-szűrőről tudni kell

A HEPA-szűrők redőzött kialakítással rendelkeznek, amelynek köszönhetően minden olyan részecske fennakad rajtuk, amely minimum 0,3 mikrométeres nagyságú.