Erre természetesen mindenki azt feleli, hogy persze, hiszen ki szeretne feleslegesen pénzt kiadni? Az elszabaduló energiaárak és a brutális mértékű infláció még a tehetős embereket is ugyancsak próbára teszi, hát még azokat, akik nem rendelkeznek jónak mondható jövedelemmel.
Ezért aztán teljesen érthető, ha mindent szeretnél megtenni annak érdekében, hogy minél kevesebb víz-, gáz- és villanyszámlát fizess! De vajon mindent megteszel a spórolás érdekében? Nem is gondolnád, hogy milyen helyeken “csordogál” el a pénzed a háztartás különböző pontjain.

Mindenre odafigyelsz?

A SaniterLine hidegindítású mosdócsaptelepei már egy fejlettebb takarékossági szintet mutatnak, de ne is ugorjunk még ennyire előre.

A legtöbb háztartásban ugyanis naponta több alkalommal történik pazarlás, ami alól talán a te otthonod sem jelent kivételt. Te mennyire figyelsz ezekre?

  • Előfordul, hogy bedugva marad a telefontöltő anélkül, hogy töltenéd az eszközt?
  • Megesik, hogy nem kapcsolod ki a routert éjszakára? Sőt a televízió kis piros pöttye is világít?
  • Mosol néha úgy, hogy alig pár ruhadarab kerül be a mosógépbe?
Ugye, apróságnak tűnnek, közben pedig mégis nagyon fontosak, hiszen a “sok kicsi sokra megy” elvét követve ezek bizony éves szinte nem kevés pénzt vesznek ki a pénztárcából!

És a kézmosással mi a helyzet?

A naponta többször is elvégzett rutin, a kézmosás sokszor indokolatlan pénzpazarlással jár, hiszen sokan úgy nyitják meg a vizet, hogy a csap karja nem középen vagy a meleg víz felé eltolódva áll, ami miatt a bojler kénytelen beindulni, jóllehet éppen csak pár csepp meleg víz távozik a rendszerből. Minden ilyen indítás feleslegesen használ el energiát, azaz hiábavalóan pazarolsz áramot és ezzel együtt pénzt is.

Mindezt egy speciális mocsdócsapteleppel, az úgynevezett hidegindítású mosdócsapteleppel ki tudod küszöbölni, ugyanis ez gondoskodik arról, hogy csak a hideg víz jöjjön, kivéve persze, ha valóban meleg vagy forró vizet szeretnél használni.

Gondolj csak bele, mennyi energiát és pénzt meg tud spórolni egy négyfős család, ahol egy nap legalább húszszor kerül sor kézmosásra, ezzel együtt húszszor indul be a bojler teljesen hiábavalóan. Mi az, ha nem pazarlás, hogy feleslegesen pumpálsz vizet a vízmelegítő rendszerbe, ami pár pillanat erejéig beindul, aztán le is áll. Ha a hideg víz lesz az alapértelmezett beállítás, akkor erre garantáltan nem lesz gondod a jövőben!

A takarékosság a jövő záloga!

Ahhoz, hogy bolygónk élhető maradjon, mindenkinek a saját szintjén kell tudatosan és takarékosan cselekednie. Nemcsak a pénz miatt jó, ha takarékosan és belátással élsz a különféle energiákkal, hanem azért is, mert minél kevesebbet használod, minél kevesebbet pazarlod, annál jobban fogod kímélni a Földet.

Ideje szétnézni az otthonodban, ugye? Járj körbe mindent, és vizsgálj meg minden lehetséges forrást, ahol feleslegesen “használsz”, vagyis inkább vételezel energiát a semmibe!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

e-kert.hu - 2022 november - LinkMarketing - 5

Egy fém tárolóra minden kertben szükség van

Számos olyan holmi fordul elő egy kertes házban, amit csak időszakosan használunk, és nem mindig megoldott az, hogy ezeket a dolgokat úgy pakoljuk el, hogy megőrizzük azok épségét és funkcióját.

https-__cupydo.hu_ - 2022 november - Cikk2

Eleged van a kapcsolatszédelgőkből?

Társat keresni sosem egyszerű, az online térben pedig még kevésbé az, hiszen az internet mögé bújva mindenki sokkal többet enged meg magának, mindenki sokkal lazábban kezeli a dolgokat, mint ahogy amúgy személyesen tenné.

The,Girl,With,The,Puppy,In,Bed.

A legkényelmesebb fekvőalkalmatosságok vendégeink számára

Biztosan előfordult már veled is, hogy szívesen vendégül fogadtad volna a rokonságot, vagy esetleg egy átmulatott este után adtál volna fekvő helyet egy barátnak, de mivel nem volt erre alkalmas fekvőalkalmatosságod, sajnos búcsút kellett mondani az ötletnek.

vagyaim.hu - 2022 november - LinkMarketing - 4

Tuti tippek felnőtteknek!

Az anális közösülés amilyen izgató, olyan fájdalmas is lehet abban az esetben, ha nem a megfelelő körülmények között kerül rá sor.

https-www.foliasjuci.hu-2022 november - Cikk6

Érezd magad otthon úgy, mint egy Loire menti kastélyban!

Merésznek tartod ezt a kijelentést? Pedig nem kell szerénykedned, mert ha tetszik a pompázatos királyi stílus, vagy csak pár kiegészítő erejéig lopnád be lakásodba, akkor simán megvalósíthatod otthon is azt az életérzést, amit egy kastély fényűző lakosztályában érezhetsz.

https-__griffwebshop.com_ - 2022 október - Cikk3

A laza viselet, amelyet nem is olyan egyszerű összeállítani

A spotzakó-farmer összeállítások laza eleganciát sugároznak, amennyiben sikerül jól eltalálni mindkét ruhadarabot. Stylistokat, szakértőket és persze az ilyen összeállításokat kedvelő férfiakat kérdezve, általános vélekedés, hogy a legjobb, ha sötétebb színű nadrágot választasz.

18650-akku.hu - 2022 október - LinkMarketing - 1

Az e-cigik hajtómotorjai, az akkumulátorok

Az e-cigaretta népszerűsége napjainkban töretlen, hiszen a hagyományoshoz képest számos előnnyel rendelkezik, nemcsak árban, de az egészségügyi kockázatokat tekintve is. Sokaknak segíthet az ártalmas dohányzásról való leszokásban, hiszen alapjaiban ugyanazt az érzést nyújtja, mint a klasszikus változat.