Esterházy Péter (1950-2016) író születésének 70. évfordulója alkalmából rendhagyó hangoskönyvet tett közzé kedden a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) Facebook-oldalán, valamint Spotify- és YouTube-csatornáin.

Esterházy Péter Utazás a tizenhatos mélyére című, 2006-ban a Magvető Kiadónál megjelent regényét olvasták fel a PIM munkatársai, így emlékezve a 2016-ban elhunyt Kossuth-díjas író, publicista születésének évfordulójára – olvasható az MTI-hez elküldött keddi tájékoztatóban.

Esterhazy Peter Petofi Irodalmi Muzeum
Esterházy Péter / Fotó: Wikimedia

Elsősorban olyanokat kért fel az intézmény a kezdeményezéshez, akik ismerték, találkoztak vagy dolgoztak Esterházy Péterrel.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

A felkérésre 39 múzeumi kolléga, kézirat- és művészeti táros, múzeumpedagógus, irodalom- és művészettörténész vállalkozott, hogy egy-egy hosszabb-rövidebb részt felolvasva vegyenek részt a rendhagyó megemlékezésben.

Esterházytól Borbély Szilárdig – A MüPa ingyenessé tette a legnagyobb kortárs szerzők hang- és videógyűjteményét

A magyar kortárs irodalom színe-javát sorakoztatja fel a Müpa népszerű sorozata, a Literárium, amelynek során az irodalom egy-egy este erejéig kilép a könyvek lapjairól és élő, összművészeti eseménnyé válik. A Keresztury Tibor szerkesztésében születő műsorok olykor szokatlan megközelítésükkel új oldalukról mutatják be a szerzőket és a műveket, kedvet ébresztve ahhoz, hogy kézbe vegyünk addig még nem ismert köteteket is.

Mint írják, olyan könyvet választottak, amely eddig még nem jelent meg hangoskönyv formájában. Az intézmény a Vakok és Gyengénlátók Szövetsége számára szeretné célzottan is elérhetővé tenni a regényt – írták a tájékoztatóban.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet