Egy Észak-Korea szakértő véleménye szerint megvan az alapos oka annak, hogy miért kezdett el ekkorát fogyni a kommunista vezető.

Szemmel látható fogyás

Számos szakértő találgatni kezdett, miután Kim Dzsongun komoly fogyáson ment keresztül. Korábban arról lehetett hallani, hogy az orvosai tanácsára kezdett el fogyókúrázni, miután több egészségügyi problémája is felmerült – írta a Liner.

Az ország propagandagépezete természetesen nem alszik és elkezdték híresztelni, hogy a nemzet érdekében változtatott étrendjén a vezető. Mindez akkoriban terjedt el, amikor nyilvánvalóvá vált, hogy Észak-Korea komoly éhínséggel néz szembe.

Eszak-Korea-Kim-Dzsongun-Importaru-Hatarzar
Előtte-Utána Kép Kim Dzsongunról / Fotó: Ap Media
Más jelentések szerint azonban ennél többről van szó és ehhez a koronavírus-járvány miatti szigorú határkontrollnak is köze van. A szakértők szerint ugyanis emiatt nem tud Kim a kedvenc ételeiből enni.

Sváci sajt és alkohol

Kim Dzsongunnal kapcsolatban köztudott, hogy hatalmas rajongója a svájci sajtoknak, valamint az italokat sem veti meg. Úgy tudni, a sült csirkét, az orosz vodkát, a Hennessy konyakot és a pezsgőt is nagyon szereti.

„Pontosan tudjuk, hogy jó forrásai vannak, szereti a sajtot, sokat iszik és a gyorskaját is imádja. A határzárak miatt azonban ez a sok étel nem tud Észak-Koreába menni, így nincsenek meg ezek az opciói. Ezzel egy időben viszont nem is tudta fenntartani azt a képet, hogy egy kövér ember, mert a nép közben éhezik. Ha fenntartja azt a kinézetet, azzal csak az emberek szenvedését mélyíti, így ez még taktikailag is jól jött” – mondta Dr. Sojin Lim szakértő.

Ugyan az észak-koreai szigorú koronavírus elleni fellépés megfosztotta Kimet a luxustól, a nép hátán sokkal keményebben csattant az ostor: Észak-Koreában konkrétan éhínség tombol, ami egyesek szerint súlyosabb lehet, mint ami a kilencvenes években volt.

Mint beszámoltunk róla, az országban nem csak éhínség dúl, de más ipari területeken is probléma van. A szigorú korlátozások miatt, vannak olyan termelők, akik saját ürüléküket használják a trágyázáshoz.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.