Luxusterepjáróval viszi az ételt a hajléktalanoknak egy titokzatos úr Pécsen

A megbélyegzés és a hajléktalanság kriminalizálása ellenére komoly adományok érkeztek karácsonyra az ellátásért felelős Támasz Alapítványhoz. Van, aki csak egy tálca süteményt vitt, de többen tartós élelmiszerekkel támogatták a hajléktalanokat – mondta el a Zoom kérdésére Hajdu Krisztián, a szervezet szakmai vezetője.

A karácsonyi időszakban gyakran állnak meg autók a Támasz központja előtt, amelyekből már pakolják is ki az élelmiszert, a takarókat és a ruhákat. Szervezett formában is érkeztek ajándékok, a Leövey Klára Gimnázium egyik osztálya kitalálta, hogy nem egymást fogják megajándékozni, hanem az utcán élő embereket segítik az ünnepi adományokkal.

Blaha Krisna etelosztas 1225 MM 8
Blaha Lujza tér, 2018, ételosztás / Fotó: Merész Márton

A szakember azt is elmondta, van egy különös adakozójuk, aki luxusterepjárójával rendszeresen meglátogatja őket, és 40-50 ezer forintnyi élelmiszerrel támogatja a hajléktalanokat.

Könnyebb a tevének a tűfokán átmenni, mint kereszténydemokráciában hajléktalannak lenni

Amikor a felújított Széll Kálmán térre vet a dolgom, mindig mikróban látom az országot. Hipermodern tér, igaz, egy-két elemet kispóroltak belőle, de még így is szép. Kedvenceim azok az órmotlan padok, amik mindenre alkalmasak, csak éppen nagyjából arra nem, hogy üljenek rajta. Egy padon elvileg csak az ül, aki életvitelszerűen tartózkodik a közterületeken.

A kérdésre, hogy mindezt mégis miért teszi, annyit válaszolt: „ő sokat kapott az élettől, és vissza kell adnia valahogy.”


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból