Eva Longoria elnézést kért az amerikai választáson tett kijelentéséért

A Született feleségek miatt Golden Globe-díjra jelölt Eva Longoria bocsánatot kért az elnökválasztással kapcsolatos megjegyzései miatt, ugyanis szétszedték a kommentelők, mert szerintük rosszul fogalmazott.

Nagyon büszke a latina nőkre

“A latina nők a 2020-as választások hősnői” – jelentette ki Eva Longoria a közösségi oldalain, amikor kiderült, Joe Biden megnyerte Donald Trumppal szemben a 2020-as amerikai elnökválasztást.

A Született feleségek színésznője nagyon büszke volt a latina nőkre, ugyanis részvételben rávertek a latino férfiakra, illetve 3:1 arányban Bidennre tették le voksukat.

eva longoria joe biden amerikai elnokvalasztas
Eva Longoria Golden Globe-jelölt színésznő / Fotó: Getty Images

Azonban ezen kijelentése igencsak felkorbácsolta a kedélyeket, és itt nem a Trump-szimpatizánsokat kell érteni.

Sokan ugyanis úgy vélték, hogy Longoria nyilatkozata semmibe veszi a fekete nőket, akik szintén hatalmas számban szavaztak idén, és a szavazatok nagy része esetükben is Joe Bidenre érkezett.

Nem szeretné, ha egy lapon lenne a neve a feketeellenességgel

“Nagyon szomorú lettem, amikor meghallottam, sokan úgy értelmezték a kijelentésemet, hogy semmibe vettem a fekete nőket. Amikor azt mondtam, hogy a latinák hősnők voltak a választáson, egyszerűen csak arra gondoltam, hogy nagyobb számban jelentek meg és progresszívebben szavaztak, mint a latino férfiak” – kommentálta Longoria, írja a CNN.

Hozzátette, hogy nagyon sajnálja, ha félreérhetően fogalmazott, és ezt azért is tartja fontosnak tisztázni, mert egy pillanatig sem szeretné, ha neve bármilyen szinten is egy lapon lenne említve a feketeellenességgel.

Ettől függetlenül úgy gondolja, hogy a latina nők 2020-ban valóban különösen odatették magukat, míg véleménye szerint a fekete nők már régóta igyekeznek hallatni a hangjukat politikai kérdésekben. Büszke rá, hogy a latinák követik őket, a háborúskodás helyett pedig szerinte erősíteniük kell egymást.

Kapcsolódó cikk

Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Longoria nyilatkozatához aztán Kerry Washington is csatlakozott, aki elmondta, úgy tekint kolléganőjére, mint a nővérére, aki minden nőért ugyanúgy harcol.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból