A férfival italozó életmódja miatt szakított a barátnője, ezért megfenyegette, hogy rágyújtja a lakást, majd mivel a nő nem volt hajlandó visszaállítani a párkapcsolatukat, bérházi lakásának ajtaját benzinnel lelocsolta.   

Vállalhatatlan életmódja volt

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 31 éves férfi ellen két személy sérelmére emberölés előkészülete bűntette, valamint közveszély okozása előkészületének bűntette miatt. A vádirat szerint a férfi két évig párkapcsolatban élt a barátnőjével, azonban italozó életmódja miatt 2019. február hónap végén a nő szakított vele – írta az ügyészség.hu.

A vádlott nem tudta feldolgozni, hogy barátnője elhagyja, a nap folyamán több alkalommal telefonon és interneten, közösségi oldalon is megpróbálta vele felvenni a kapcsolatot. Miután ez sikertelen volt, fenyegetni kezdte azzal, hogy meg fogja ölni, elvágja a torkát, rágyújtja a lakását. A délutáni órákban megjelent az ózdi társasházban és a nő lakásának bejárati ajtaján kopogott, bekiabált, hogy engedje be. Amikor a sértett elutasította, ismét fenyegetőzött, hogy rágyújtja a házat. Lement az autójához, újra visszajött a lakás elé, ekkor viszont a magával hozott benzines kannából motorbenzint locsolt az ajtóra, amelynek egy része a küszöb vonalában befolyt a lakásba, illetőleg a lépcsőházban szétfolyt. A nő megérezte a benzin szagot, ezért rendőri intézkedést kért.

Nem zavartatta magát, rágyújtott

A lakásában tartózkodott a nő 16 éves lánya is, aki a zárt ajtón keresztül kérlelte a vádlottat, hogy menjen el, de a férfi őt is azzal fenyegette, hogy ha az édesanyja nem megy le hozzá, rájuk fogja gyújtani a lakást, és 2 perc türelmi időt adott.
A sértettek észrevették, hogy a vádlott már nincs az ajtó előtt, ezért a volt barátnő kiment a lépcsőházba és egy vödör vízzel leöntötte a bejárati ajtót, hogy lemossa a benzint. Ezután az erkélyről látták, hogy a férfi beül az autójába és elmegy. Bő 5 perc elteltével az elkövető már újból az ajtónál kiabált, hogy menjen ki hozzá a sértett, azonban megérkeztek a rendőrök, akik azt látták, hogy a vádlott mintegy 1 méter távolságra áll a lakás ajtajától egy nagy benzintócsában, miközben cigarettázik.

A motorbenzin tűzveszélyességi szempontból robbanásveszélyes, párologva benzingőz-levegő keverék keletkezik, és a vádlott dohányzása következtében fennállt annak a lehetősége, hogy a kiöntött benzin meggyullad, és a tűz a lakás belső terére is átterjed. Az ott tartózkodó személyeket a tűz pusztító hatása közvetlen sérüléssel fenyegette volna.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet