Ez történik, ha éjszakára hagymát teszel a zoknidba

Nem csak élelmiszerként felel meg a hagyma, de akár fertőtlenítőként is használható, mind a zoknidban, mind a szobádban.

Furcsa ötlet, de ha egészségről és gyógyításról van szó, érdemes felülemelkedni az előítéleteken. Márpedig hagymával a lábunkon aludni hagyományos gyógyászati módszer a világ számos pontján, már az ősi kínaiak is alkalmazták. Ha nem csak kipróbálod, de rendszeresen így alszol, számos pozitív hatását élvezheted!

A kínaiak rájöttek, hogy a talpunkban és a lábfejünkben számtalan idegvégződés található. Ezek a belső szerveinkhez kapcsolódnak és összeköttetésben állnak az idegrendszerrel is. A hagymának erős antibakteriális és vírusellenes hatása is van, valamint méregtelenítőként is kiválóan működik. Ha felszeleteled és beleteszed a zoknidba éjszakára, hatékonyan megtisztítja a szervezetet a toxikus anyagoktól.

A hagyma méregteleníti a testet

Sok kénes összetevő található benne, ezek adják erős szagát. Ugyanakkor a kén segít a szervezetnek megszabadulni a káros anyagoktól, főként a máj méregtelenítését látja el hatékonyan.

Lábszag ellen

A hagyma antibakteriális és gombaölő hatása segíthet azokon, akik kellemetlen lábszaggal küzdenek. Ennek ugyanis a kórokozók állnak a hátterében. Ha gyors megoldást akarsz, próbáld ki!

Tisztítja a vért

Amikor a hagymát a lábadra helyezed, foszforsav szabadul fel. Ez a bőrön keresztül bekerül a véráramba és megtisztítja a vért.

Erősíti az immunrendszert

Antibakteriális és antivirális hatásának köszönhetően az immunrendszerünk hatékonyabban tudja legyőzni a betegségeket kiváltó kórokozókat, a gyulladásokat és fertőzéseket.

Tisztítja a levegőt

Valószínűleg eszedbe sem jutna a hagymát bármilyen formában a hálószobába vinni. Pedig nagyon jó hatással van a beltéri levegőre. Miközben alszol, megtisztítja azt a toxinok és vegyi anyagok megkötésével.

Így csináld!

Végy egy fej vörös- vagy lilahagymát és szeleteld fel.

Olyan vékony szeletekre vágd, hogy könnyedén be tudd helyezni őket a zoknidba.


Helyezd a hagymaszeleteket a talpad alá és húzz fel egy zoknit, hogy a helyükön tartsd őket.


Hagyd magadon a zoknit egész éjszaka.

Ennyi az egész! Miközben alszol, a hagyma hatóanyagai beszívódnak a bőrön keresztül a testedbe, és ott fejtik ki tisztító, gyógyító hatásaikat. 

Lássuk, hol is vannak és milyenek is a legfantasztikusabb fürdőhelyek, ahol a gyógyulás és az ellazulás garantált!

A cikk a Bright Side angol nyomán készült.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

napi 3 kave egeszseges, egeszseges kavet inni, kave ivas

Napi 3-4 csésze kávé még jót is tesz az egészségednek

A kávézás hátrányairól többet lehetett olvasni az elmúlt években, mint az előnyeiről. Ám a legfrissebb kutatások szerint sokkal több pozitív hatása van szervezetünkre, mintsem negatív, így kifejezetten egészséges szokásnak mondható.

jol ismert termek, jol ismert termekek korabban, jol ismert termekek a kezdetekben

10 jól ismert termék legelső példányai

Ezt a többször használható fogamzásgátló eszközt báránybőrből készítették Svédországban, az 1600-as években. A használati utasítása is fennmaradt, amiben azt írják, hogy meleg tejjel kell tisztítani, hogy elkerüljék a nemi betegségek terjedését.

haj egeszseg, haj apolasi tanacsok, haj apolasi tippek, egeszsegtelen haj5

8 dolog, amit a hajad elárulhat az egészségedről

A hajhullás összefüggésben állhat az endokrin rendszerrel és az immunrendszerrel, de lehet a cukorbetegség jele is. Ezért célszerű mielőbb orvoshoz fordulni. Rögtön kétségbe esni azonban felesleges, mert lehet, hogy csak egyszerű vitaminhiányról vagy stresszről van szó.

egeszseges korom, korom egeszseg, beteg kormok tunetei

Így árulják el a körmeid, hogy mennyire vagy egészséges

A köröm alakja, felülete, színe a természetes körömnek gyakorlatilag ablak szervezetünk egészségi állapotára. A rajta észlelhető változásokra éppen ezért érdemes odafigyelni, hiszen nem csak tápanyaghiányt jelezhetnek, de akár olyan komoly betegség tüneteit is mutathatják, mint a rák.

Nincs több cikk