Bizonyítéka neki sincs.

Konok Péter történész ennek okán szólalt meg a Facebook-oldalán, amit a Propeller szemlézett. Mint mondta, arra, hogy Gyurcsány Ferenc besúgó lenne, Fábrynak erre bizonyítéka nincs.

“Lehet, hogy Gyurcsány besúgó volt? Lehet. Lehet, hogy nem volt besúgó? Az is lehet” – jegyezte meg Konok. A történész szerint Fábry Sándor annak idején Budapesten – a MAFILM dramaturgjaként – besúgó volt. Erre bizonyítékom nincs, de legalább a Krisztinában (Pécsi szórakozó hely – a szerk.) ezt beszélték.

“Miért mondhatja ezt Fábry Gyurcsányról? Miért mondhatom ezt én Fábryról?” – tette fel a kérdést, majd meg is válaszolta: azért mert nem nyilvánosak az egykori ügynökakták. Ezért mindenki azt mond, amit akar.

Tovább felsorolta azon miniszterelnökök nevét, akiknek regnálása idején NEM hozták nyilvánosságra a pártállami belső elhárítás besúgóinak aktáit: “Antall József, Boross Péter, Horn Gyula, Orbán Viktor, Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon, Orbán Viktor, Orbán Viktor, Orbán Viktor.” Tehát a rendszerváltás óta egyik miniszterelnök sem.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet