Fábry Sándor nemrég Veiszer Alinda műsorában fejtette ki radikális politikai nézeteit, amiről most Vásárhelyi Mária szociológus osztotta meg a véleményét.

Fábry Sándor azzal kapcsolatban fejtezte ki politikai hovatartozását, hogy Veiszer Alinda megkérdezte tőle, miért van kevesebb politika Fábry műsoraiban. 

Orbánt kedvelem, a Gyurcsányt meg utálom, mint a sz.rt

idézte Fábry válaszát a Blikk.

A műsorról Vásárhelyi Mária szociológus írt közösségi oldalán, kendőzetlenül kritizálva a humorista megnyilvánulását. “Ha nem lett volna hajdan egy tehetséges ember, szót sem érdemelne. Ha a gyűlölet-klub többi hangadójához hasonló tehetségtelen, frusztrált, bosszúálló lenne, meg se néztem volna a beszélgetést, amelyet Veiszer Alinda készített vele. De Fábry Sándor igazi tehetség volt, saját szakmai generációjának talán legtehetségesebbje. Ott voltam a Soros Alapítvány megalakulásának 10 éves évfordulójára rendezett estjén is, ahol lélegzetelállítóan bűvészkedett a szellemesség és a pofátlanság határmezsgyéjén és nem vétette el. Dőltünk a röhögéstől mindannyian, Soros György is, aki – megjegyzem –, derekasan állta a sarat.”

És most nézem ugyanezt az embert Veiszer Alinda műsorában, és egy gyűlölködő, tehetségtelen, kisstílű, frusztrált hazudozót látok

– jelentette ki a szociológus, hozzátéve, hogy a “legjobban a balladai stílusban megfogalmazott sejtetésektől undorodom. Ez bevett módszer a fideszes gyűlölet klubban. Elmond egy hazug, gonosz fél mondatot a másik emberről és a többit a néző fantáziájára bízza”.
„Dőlnek ki a szájából a Fidesz-gyűlölet kommandójának patternjei. Mintha Schmidt Máriát vagy Bayer Zsoltot hallgatnám. De őket nem hallgatom, mert tudom, hogy belőlük a tehetségtelenség szülte gyűlölet beszél. (…) Fábry sértett gyűlölködése mögött valami másnak kell lennie, fogalmam sincs, mi lehet az, csak azt látom, hogy mennyire végtelenül kisszerű és szomorú, amikor a tehetséget megöli az öngyűlölet” – zárta bejegyzését Vásárhelyi.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.