A hírek szerint az orosz Wagner-csoport zsoldosai titkos szabotázshadjáratra készítenek fel egy, a fehérorosz rezsimmel kapcsolatban álló biztonsági céget Ukrajnában.

A Vlagyimir Putyin árnyékhadseregének is nevezett Wagner-csoport zsoldosai állítólag Fehéroroszországba mentek, hogy felkészítsék az ottani harcosokat egy ukrajnai szabotázsakcióra, írja a DailyStar.

A We Can Explain Telegram csatorna szerint a csoport augusztus eleje óta képez egy, Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnök rezsimjéhez köthető magánbiztonsági céget.

A Wagner-csoport egy orosz félkatonai erő, amely Putyinnak dolgozott konfliktusokban szerte a világon, például Szíriában, a Közép-afrikai Köztársaságban és most Ukrajnában. A csoport magasan képzett harcosokból áll, akik hatszor többet keresnek, mint a normál orosz katonák. Jevgenyij Prigozsin oligarcha és az ismert neonáci Dmitrij Utkin szervezi őket.
Új fehéroroszországi projektjük során az ukrán hadsereg által használthoz hasonló, pixeles, khaki egyenruhákat szállítottak át a határon, azzal a céllal, hogy szabotázstámadásokat szervezzenek – írja a Dialog ukrán hírügynökség.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.