Ferenc pápa azt mondta, hogy Orbán Viktor legutóbbi találkozásukkor azt állította, az oroszok május 9-én be akarják fejezni a háborút.

Ferenc pápa a háború első napján felhívta az ukrán elnököt, de Putyin szándékosan nem kereste, gesztust akart tenni. Ennek ellenére a béke érdekében hajlandó lenne ellátogatni Moszkvába, írja24.hu

Egyértelmű gesztust akartam tenni, amit az egész világ lát, ezért elmentem az orosz nagykövethez. Magyarázatot kértem, és azt, hogy hagyják abba

– mondta az egyházfő egy interjúban. “Amikor már húsz napja tartott a háború, megkértem Parolin bíborost, hogy adja át az orosz elnöknek az üzenetem, miszerint hajlandó vagyok elmenni hozzá Moszkvába”.

A pápa Orbán Viktorral való találkozásáról is beszélt, amin állítása szerint a miniszterelnök azt mondta neki, az oroszoknak van egy tervük, és eszerint május 9-én vége lesz a háborúnak. A pápa nem hisz ebben, de reméli, hogy így lesz.

Arról már korábban is szóltak a hírek, hogy az oroszok a május 9-ei nemzeti ünnepig akarhatják lezárni a háborút. 

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.