Ferenc pápa kedden a Vatikánban fiataloknak tartott beszédet. Nagyobb toleranciára szólított fel és elítélte a populizmust, ami szerinte a gyűlölet kimutatásával kezdődik.

Majd megjegyezte, hogy Hitler és a náci Németország a populista eszközök alkalmazásával került hatalomra. Ferenc pápa arról is beszélt, hogy nagyobb hangsúlyt kellene fektetni arra, hogy a fiataloknak megtanítsák az első és második világháború történetét. Ez azért fontos a katolikus egyházfő szerint, hogy “ne essenek ugyanabba a hibába és tisztában legyenek azzal, a populizmus hogyan terjed.”

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] Fontos, hogy a fiatalok tudják, hogyan születik a populizmus. Hitlerre gondolok a múlt századból, aki ígéretet tett arra, hogy naggyá teszi Németországot. Tudnunk kell, hogyan kezdődik a populizmus: a gyűlölet kimutatásával. Nem lehet a gyűlölet kimutatásával élni   [/perfectpullquote]

– figyelmeztetett Ferenc pápa, az ANSA olasz hírügynökség szerint.

46011574 403
A Pápa A Populizmus Veszélyeire Figyelmeztet / Fotó: Getty Images / Afp / A Pizzoli

A német DPA úgy tudja, a pápa populizmussal kapcsolatos beszédére azt követően került sor, hogy egy idősebb hölggyel beszélt a keddi eseményen. A nő elmondta Ferenc pápának, hogy olaszra tanítja a migránsokat. Aggodalmát fejezte ki a menekültekkel szembeni növekvő ellenérzésekkel kapcsolatban.

A pápa azt magyarázta, a Bibliában az áll, hogy be kell fogadni a menekülteket. A nemzeti kormányoknak azonban szerinte joguk van a bevándorlás korlátait meghatározni. Egész Európának fontos, hogy mielőbb megoldást találjon a problémára.

A rendezvényen egyébként Martin Scorsese is részt vett.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.