Sokan hiszik azt, amikor ékeszerekről van szó, hogy azok tipikusan női viseletnek számítanak. Pedig ez nem így van, annak ellenére sem, hogy a hölgyeken általában nagyobb számban vannak jelen ezek az ékességek.

A férfi gyűrűk világa

A férfi gyűrűk történelme – hasonlóan a többi karikagyűrűhöz – régmúlt korokra nyúlik vissza. Tudod, hogy mi a közös a török szultánokban, a vikingekben és az egyiptomi fáraókban? Igen. Mindegyik viselt gyűrűt.

Neked szerencsére nem kell vikingnek vagy fáraónak, de még csak uralkodónak sem lenni ahhoz, hogy gyűrűt viselhess. A Marta Meisels Jewelry kínálatában olyan elegáns, letisztult és esztétikus férfi gyűrűk lelhetőek fel, amelyek a te tetszésedet is elnyerik.

Hogyan lehet a férfi gyűrűket stílusosan viselni?

Sokan azért nem viselnek a férfiak közül a házasságot jelképező karikagyűrűn kívül más gyűrűt, mert furcsának találják azt. Egyrészt szokatlan és eleinte kényelmetlen a számukra a gyűrű súlya, az, hogy plusz figyelmet kell fordítani rá. Másrészt tartanak attól, hogy a külvilág miként reagál. Pedig nem kellene.

Hogy miként lehet a férfi gyűrűket stílusosan viselni? A válasz egy szó: magabiztosan. Ez egy örök érvényű stílusszabály, amit ha betartasz, akkor sem neked, sem másoknak nem okoz majd gondot az ékszerviselés.

Fontos a férfi gyűrű kényelme is

A magabiztossághoz természetesen az is nagymértékben hozzájárul, ha a gyűrű tökéletesen kényelmes. Nincs kellemetlenebb, mint egy fájdalmat okozó, nehéz, szűk pecsétgyűrű vagy egy folyamatosan leeső bő karikagyűrű.

Ahhoz, hogy a legoptimálisabb ékszert válaszd, lényeges szempontként kell figyelembe venni, hogy milyen kezes vagy, milyen munkát végzel, sokat kell-e kezet fogni, mik a munkahelyed elvárásai az ékszerviseléssel kapcsolatban.

Ha ezekre a kérdésekre tudod a választ, akkor azt is tudni fogod, hogy hány gyűrűt lehet egyidőben viselned ahhoz, hogy az ne zavarjon semmiben. Nincs veszve semmi akkor sem, ha szigorúak az ezzel kapcsolatos előírások a munkahelyeden – attól magánemberként annyi és olyan gyűrűt választhatsz, amennyit és amilyet csak akarsz.

Mit, mivel érdemes viselni?

A stílusosság érdekében mindig figyelni kell arra, hogy a gyűrűid illeszkedjenek a nyakláncodhoz és/vagy a karkötőhöz (már ha viselsz ilyeneket).

Fontos, hogy tartsd a kevesebb néha több elvét, azaz ne vidd túlzásba az egyszerre viselt gyűrűk számát. Nem kell a szimmetriára törekedned, sőt ne is ne legyen szimmetrikus a kinézeted, hanem legyen nehezebb az egyik oldal vizuálisan, mint a másik. Például ha az egyik kezeden karórát és jegygyűrűt hordasz, akkor vegyél fel a másikra két másik gyűrűt.

A pecsétgyűrűk a férfiasság jelképeként terjedtek el, és ami igaz, az igaz: a viselőjüknek klasszikus eleganciát kölcsönöznek. A pecsétgyűrűn régebben státuszt kifejező alakzat volt, ma már bármit bele lehet gravíroztatni.

A férfi gyűrűk sokfélesége biztosítani fogja számodra is a legjobb választás lehetőségét. Viseld magabiztosan!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

csimpistore.com - 2022 június - LinkMarketing - 2

Maradjunk kreatívak!

A kreativitás csak akkor valósulhat meg, ha a fantáziánk szabadon, kötöttségektől mentesen szárnyalhat.

Nincs több cikk