Követem Közélet A Figyelő újabb listája: a Soros-zsoldosok után a tudósokat...

A Figyelő újabb listája: a Soros-zsoldosok után a tudósokat bélyegzik meg

Promóció

Áprilisban nagy felháborodást keltett, hogy Schmidt Mária Figyelője kijött egy listával, amelyen az ún. Soros-zsoldosok szerepeltek. Most, két hónap elteltével újabb listával rukkoltak elő, amelyben a magyar tudósokat béylegzik meg.

Promóció
- Advertisement -

Mint írják, “heves vita bontakozott ki arról, hogy a 2019-es költségvetés tervezete szerint a kabinet a Magyar Tudományos Akadémiáról szóló törvény módosításával átszervezi az intézmény finanszírozását.”

A függetlenségéért küzd a Magyar Tudományos Akadémia

“A 2019. évi költségvetési törvény és az MTA-törvény módosításának előkészítése a Magyar Tudományos Akadémiával való előzetes konzultáció nélkül történt, ezért az MTA azt kéri a Kormánytól, hogy ezek a törvényjavaslatok ebben a formában ne kerüljenek az Országgyűlés elé – többek között ezt szavazta meg 100%-os egyetértésben az MTA Elnöksége június 15-ei rendkívüli ülésén.

Ezt ugyanis jó alkalomnak gondolták arra, hogy megnézzék, az “MTA Társadalomtudományi Kutatóközpontjában a magyar adófizetők pénzéből az elmúlt években milyen kiváló tudományos munkák születtek a szexuális kisebbségekről és a nemi szerepek átalakulásáról.” 

Majd felsorolják, hányan választottak az LMBTQ közösséghez kapcsolható kutatási témát, hányan írnak a nemek közti egyenlőségről, esetleg a romák esélyegyenlőségéről. Kiemelik, ha valaki a prostitúcióról vagy a migrációról írt, és ha a CEU-n diplomázott, ahogy azt sem felejtik el megjegyezni, ha valaki egyébiránt a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület igazgatója is, a kutatási munkái mellett.

Szerepel a listán olyan, aki az idegenellenségről publikált és olyan, aki az apasági szabadságról. Azoknak pedig külön blokkot szenteltek, akik ritkán publikálnak.

“A tudományos teljesítmény mérése nem könnyű feladat. Azonban ha egy, a Tudományos Akadémián dolgozó kutató éveken át egyáltalán nem publikál, vagy több év alatt csak 1-2 cikket tesz közzé, az mindenképp problémásnak nevezhető. Természetesen vannak ellenpéldák is, olyan kutatók, akik átlagosan évente 8-10 tudományos munkát is publikálnak. Ám azt is nehéz lenne tagadni, hogy az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpontjában született kutatások fő irányvonala ideológiailag telített, erős liberális szemlélet jellemzi” – zárja a listát a Figyelő.

Nemrég pedig külföldi tudósok fogta össze a Stop Soros ellen.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3