Jeffrey Dahmer Amerika egyik leghírhedtebb sorozatgyilkosa volt, akit “milwaukee-i kannibál” néven emlegetnek. 1978 és 1991 között 17 férfit és kisfiút rabolt el, erőszakolt és gyilkolt meg az amerikai Közép-Nyugaton. 1991-ben sikerült csak elkapni.

Hirdetés

Úgy látszik, Amerika ráfeküdt a gyilkossztorik megfilmesítésére. Tarantino Manson-ügyét tematizáló alkotása hétről hétre előrébb van. Nemrég több kiváló színésszel is bővült a team, például Al Pacinoval. Most pedig Dahmer a milwaukee-i kannibál ügyét viszi vászonra. Tettei önmagukban is szörnyűek. De ami még tovább sokkolta a kedélyeket, hogy áldozatai maradványait a rendőrség a hűtőszekrényében találta meg. Dahmer bevallotta a kannibalizmust. Foglyait élő zombikká akarta alakítani, lyukat fúrt a koponyájukba és savat öntött az agyukba.

A szörnyű gyilkosságok előtt Dahmer egy külvárosi tinédzser volt.

Életét zűrös családi viszonyok és középiskolai zaklatások nehezítették.

Gyerekként olyan voltam, mint bárki más” – jellemezte önmagát. És ez volt az a mondat, ami megragadta az amerikai író-rendező, Marc Meyers fantáziáját. Így született meg a My Friend Dahmer című film, ami Dahmer végzős évében játszódik, amikor első gyilkosságát követte el, mindössze 3 héttel az érettségi után.

Jelenet a My Friend Dahmer című filmből / Fotó: Dazed

Meyers már régóta kacérkodott a gondolattal, hogy filmet készít egy sorozatgyilkosról, amikor belefutott Dahmer egykor iskolai haverjának, Derf Backderfnek My Friend Dahmer című képregényébe.

“Amikor a könyvet olvastam, arra gondoltam, hogy tudjuk, igaz csak utólag, merre indult el Jeffrey, a szörnyeteg. De akkoriban ő is csak egy gyerek volt, aki az utcán élt, voltak szomszédai, barátai csak hébe-hóba, iskolabusszal járt, nem csinált házit és – miként annyi más tinédzser – megpróbálta elmondani az embereknek, mi jár a fejében” – meséli Meyers. Ez a közös vonás volt az a rendező számára, ami megfogta a történetben.

A legfontosabb Meyers számára a megfelelő színész megtalálása volt a szerepre.

Ross Lynch, a Disney Austin és Ally-sorozatából, úgy tűnik, telitalálat. “Ross rendkívül sármos, tehetséges és okos” – lelkendezett a rendező.

Marc Meyers a filmet “figyelmeztető mesének” szánja. Az üzenet szerinte, hogy az érintettek, tinédzserek és szülők egyaránt, nem veszik észre a jeleket. “Senkit nem igazán lehet hibáztatni, aztán egyszerre mégis mindenki hibás lesz.”

My Friend Dahmer – Teaser

Tickets available here: http://myfrienddahmertickets.com/ Jeffrey Dahmer murdered 17 men and boys in the Midwest United States between 1978 and 1991 before being captured and incarcerated. He would become one of America’s most infamous serial killers. This is the story before that story.

Hirdetés