Film készült a “milwaukee-i kannibálról”, Amerika egyik leghírhedtebb sorozatgyilkosáról

Jeffrey Dahmer Amerika egyik leghírhedtebb sorozatgyilkosa volt, akit “milwaukee-i kannibál” néven emlegetnek. 1978 és 1991 között 17 férfit és kisfiút rabolt el, erőszakolt és gyilkolt meg az amerikai Közép-Nyugaton. 1991-ben sikerült csak elkapni.

Úgy látszik, Amerika ráfeküdt a gyilkossztorik megfilmesítésére. Tarantino Manson-ügyét tematizáló alkotása hétről hétre előrébb van. Nemrég több kiváló színésszel is bővült a team, például Al Pacinoval. Most pedig Dahmer a milwaukee-i kannibál ügyét viszi vászonra. Tettei önmagukban is szörnyűek. De ami még tovább sokkolta a kedélyeket, hogy áldozatai maradványait a rendőrség a hűtőszekrényében találta meg. Dahmer bevallotta a kannibalizmust. Foglyait élő zombikká akarta alakítani, lyukat fúrt a koponyájukba és savat öntött az agyukba.

A szörnyű gyilkosságok előtt Dahmer egy külvárosi tinédzser volt.

Életét zűrös családi viszonyok és középiskolai zaklatások nehezítették.

Gyerekként olyan voltam, mint bárki más” – jellemezte önmagát. És ez volt az a mondat, ami megragadta az amerikai író-rendező, Marc Meyers fantáziáját. Így született meg a My Friend Dahmer című film, ami Dahmer végzős évében játszódik, amikor első gyilkosságát követte el, mindössze 3 héttel az érettségi után.

1242487
Jelenet A My Friend Dahmer Című Filmből / Fotó: Dazed

Meyers már régóta kacérkodott a gondolattal, hogy filmet készít egy sorozatgyilkosról, amikor belefutott Dahmer egykor iskolai haverjának, Derf Backderfnek My Friend Dahmer című képregényébe.

“Amikor a könyvet olvastam, arra gondoltam, hogy tudjuk, igaz csak utólag, merre indult el Jeffrey, a szörnyeteg. De akkoriban ő is csak egy gyerek volt, aki az utcán élt, voltak szomszédai, barátai csak hébe-hóba, iskolabusszal járt, nem csinált házit és – miként annyi más tinédzser – megpróbálta elmondani az embereknek, mi jár a fejében” – meséli Meyers. Ez a közös vonás volt az a rendező számára, ami megfogta a történetben.

A legfontosabb Meyers számára a megfelelő színész megtalálása volt a szerepre.

Ross Lynch, a Disney Austin és Ally-sorozatából, úgy tűnik, telitalálat. “Ross rendkívül sármos, tehetséges és okos” – lelkendezett a rendező.

Marc Meyers a filmet “figyelmeztető mesének” szánja. Az üzenet szerinte, hogy az érintettek, tinédzserek és szülők egyaránt, nem veszik észre a jeleket. “Senkit nem igazán lehet hibáztatni, aztán egyszerre mégis mindenki hibás lesz.”

My Friend Dahmer – Teaser

Now available on Digital and On Demand: http://filmrise.com/film/my-friend-dahmer Jeffrey Dahmer murdered 17 men and boys in the Midwest United States betwee…

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból