Fogadjunk, hogy nem tudod, miért lett éppen olyan, amilyen néhány hétköznapi tárgyunk

Néhány egyszerű kérdés, amelyekre nem is olyan egyértelműek a válaszok.

Hétköznapi használati tárgyaink titkai

Annyi tárgy vesz minket körül a mindennapok során, hogy bele sem gondolunk, miért is lettek éppen úgy megtervezve, ahogy a kezünkbe fogjuk, vagy bizonyos részei milyen célt szolgálnak.

Ezeknek az esszenciális kérdéseknek ment utána a Bright Side. Segítségükkel rácsodálkozhatunk néhány érdekességre.

Mire jó a bojt a sapkán?

Rejtelyes Hetkoznapi Targyak 1

Ma már teljesen természetesnek vesszük, hogy bojt van a téli sapkákon, de a magyarázata egészen a 18. századig nyúlik vissza. A francia tengerészek ugyanis bojtos sapkával óvták meg a fejüket attól, hogy ne üssék be a hullámzó hajóban az alacsony plafonba. Később más katonai testületekben is átvették a praktikus bojtos sapkákat.

Miért található egy kis mélyedés a nyalókák műanyag nyelén?

Rejtelyes Hetkoznapi Targyak 2

Amikor a gyártás során a műanyag pálcikákat belemártják a folyékony édes masszába, először a lyukba kerül be az anyag, és így az egész forma erősen rajta marad a fogón.

Miért vasalnak élt a nadrágokba?

Rejtelyes Hetkoznapi Targyak 3

Nem divatból vagy esztétikai szempontól: a 19. században még Európában készítették a ruhákat, és nagy részük külföldre került. Helytakarékosságból, hogy minél több áru férjen el a rakományban, amennyire csak lehetett, összenyomták a becsomagolt ruhákat. Az összehajtogatott nadrágok anyagában olyan erősen megmaradt a vonal, hogy utólag már nem lehetett eltüntetni belőle. Végül aztán megszokásból és divatból megmaradt az élvasalás.

Miért van lyuk a hátizsákokon?

Rejtelyes Hetkoznapi Targyak 4

Nagyon sok hátizsákon található egy kör alakú, bőrből készült folt, amely át van lyukasztva. Kempingezéskor hasznos lehet, mert kötelet vagy zsinórt át lehet rajta bújtatni. Ma már csak esztétikai szerepe van legtöbbször.

Miért van az iPhone-ok kamerája és vakuja között egy pici lyuk?

Rejtelyes Hetkoznapi Targyak 5

Nem sokan tudják, de ez az apró nyílás egy extra mikrofont rejt. A felvételek hangminőségén nagyban javít, segítségével Siri jobban érti a különféle akcentusokat, és csökkenti az első számú mikrofon által rögzített zajokat.

Mit jelent a 12M a kozmetikai cikkek csomagolásán?

Rejtelyes Hetkoznapi Targyak 7

Minden kozmetikai cikk csomagolásán megtalálható ez a nyitott tetős dobozka, 6M, 12M, vagy 24M jelzéssel. Ez azt jelenti, hány hónapig őrzi meg a minőségét a termék.

Mért olyan hosszú a vágókés pengéje?

Rejtelyes Hetkoznapi Targyak 8

Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy a snitzer pengéjét könnyedén le lehet törni, ha életlen, és így már újra a megszokott hatékonysággal működik.

Miért van egy 57-es szám a Heinz ketchup üvegén?

Rejtelyes Hetkoznapi Targyak 6

Úgy néz ki, mintha a dizájnhoz tartozna, vagy az összetevők számát jelölné. De ha megfordítjuk az üveget, és rácsapunk ott, ahol a szám található, meg fogunk lepődni.

Miért raktak egy pöcköt a középső visszapillantó tükörre?

Rejtelyes Hetkoznapi Targyak 9

Ezzel lehet átállítani a nappaliról éjszakai üzemmódra a tükröt, hogy sötétedés után a sofőrt ne vakítsa el a mögötte jövő autók lámpája. A visszapillantó tükrök kettős bevonattal készülnek, amelyek között ezzel a gombbal lehet váltani.

És azt tudod, hogy miért zöld a greenbox vászna? Itt eláruljuk!

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

napi 3 kave egeszseges, egeszseges kavet inni, kave ivas

Napi 3-4 csésze kávé még jót is tesz az egészségednek

A kávézás hátrányairól többet lehetett olvasni az elmúlt években, mint az előnyeiről. Ám a legfrissebb kutatások szerint sokkal több pozitív hatása van szervezetünkre, mintsem negatív, így kifejezetten egészséges szokásnak mondható.

jol ismert termek, jol ismert termekek korabban, jol ismert termekek a kezdetekben

10 jól ismert termék legelső példányai

Ezt a többször használható fogamzásgátló eszközt báránybőrből készítették Svédországban, az 1600-as években. A használati utasítása is fennmaradt, amiben azt írják, hogy meleg tejjel kell tisztítani, hogy elkerüljék a nemi betegségek terjedését.

haj egeszseg, haj apolasi tanacsok, haj apolasi tippek, egeszsegtelen haj5

8 dolog, amit a hajad elárulhat az egészségedről

A hajhullás összefüggésben állhat az endokrin rendszerrel és az immunrendszerrel, de lehet a cukorbetegség jele is. Ezért célszerű mielőbb orvoshoz fordulni. Rögtön kétségbe esni azonban felesleges, mert lehet, hogy csak egyszerű vitaminhiányról vagy stresszről van szó.

egeszseges korom, korom egeszseg, beteg kormok tunetei

Így árulják el a körmeid, hogy mennyire vagy egészséges

A köröm alakja, felülete, színe a természetes körömnek gyakorlatilag ablak szervezetünk egészségi állapotára. A rajta észlelhető változásokra éppen ezért érdemes odafigyelni, hiszen nem csak tápanyaghiányt jelezhetnek, de akár olyan komoly betegség tüneteit is mutathatják, mint a rák.

Nincs több cikk