Manapság már számos fogkefe típus és márka áll rendelkezésünkre az üzeletek polcain, amelyek közül kiválasztani a megfelelőt nem lesz a legegyszerűbb feladat. Ezekkel a tippekkel azonban a fogkefe kiválasztása gyerekjáték lesz!

Mit kell keresni a fogkefében?

  1. A legtöbb felnőtt számára a fogkefe fejének 1,5-2 cm szélesnek, 2,5 cm magasnak kell lennie, és elég hosszú nyéllel kell rendelkeznie ahhoz, hogy kényelmesen tudjuk tartani fogmosás közben. Bármilyen fogkefe, ami ennél nagyobb, nehezen érhet el a nagyőrlőfogakhoz, és a kisebbek pedig nem tisztítják olyan hatékonyan a fogakat.
  2. A fogkefék három különböző sörtéjű változatban kaphatók: puha, közepes és kemény. A puha, nylon sörte a legjobb és legbiztonságosabb választás. A közepes és kemény sörték valójában több kárt okozhatnak, mint hasznot! Ezek a merevebb sörték károsíthatják az ínyt és a zománcot – különösen attól függően, hogy milyen erősen mosunk fogat.
  3. A sörték lekerekítettek vagy egyenesek is lehetnek. A lekerekített sörték biztonságosabbak, mivel nincsenek éles széleik, amelyek károsíthatják az ínyet, és így növelhetik a fertőzések és gyulladások esélyét.

Elektromos vs. kézi fogkefék

Az ősrégi kérdés: kézi vagy elektromos fogkefét használjunk? Mindegyiknek sok előnye és hátránya van. Ha korlátozott a kézügyessége (gyakran megfigyelhető fogyatékkal élőknél vagy ízületi gyulladásban szenvedőknél), az elektromos fogkefék hasznosak lehetnek a lepedék eltávolításában a fogakról. Sok elektromos fogkefe időzítővel van ellátva, hogy biztosítsák a teljes kétperces fogmosást. Egyes elektromos fogkefék érzékelőkkel is rendelkeznek, amelyek jelzik, ha túl keményen mosunk fogat, ezzel károsítva a fogzománcot.

Az elektromos fogkefékkel szemben a hagyományos fogkefét is azonban ugyanolyan hatékonyak lehetnek, ha megfelelő fogmosási rutint alkalmazunk. Ha betartjuk a két perces fogmosást és körkörös mozdulatokat használunk, a hagyományos fogkefe is tökéletes választás lesz. Fontos azonban arra ügyelnünk, hogy a fogkefe típusa illeszkedjen ínyünk és fogaink állapotához ebben az esetben egyaránt.

Még mindig bizonytalan?

Ha még mindig nem biztos abban, hogy melyik fogkefe a legjobb az Ön számára, kérdezze meg fogorvosát. Segíteni tudnak Önnek abban, hogy megtalálja a száj egészsége szempontjából legjobb választást. A Móricz Dental rendelőjében dentálhigiéniai kezelések esetén szájhigiéniai tanácsadásban is részt vehet, ahol nem csak megtanulhatja a jó fogmosási technikát személyre szabottan, de a dentálhigiénikus segít a fogkefe választásban is. Ne feledje, hogy a félévenkénti fogkő leszedés és fogászati szűrés sem elhanyagolható az otthoni szájápolás mellett az egészsésges fogak és íny érdekében.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

1-3

Ki lőtt 10 gólt egy focimeccsen?

A modern futball nagyrészt a védekezésre koncentrál – túl sok meccs végződik 0:0-s eredménnyel, három gól pedig eredményessé teszi a mérkőzést a szurkolók és a megfigyelők szemében.

002

Légy ott a Youtube-on is!

Ezért nem kérdés, hogy ha ott vagy Te is, akkor jó eséllyel potenciális vevőket érhetsz el vele. Persze nem mindegy, hogyan csinálod!

httpswww.skandimania.com - 2024 február - Cikk3

Hogyan válasszunk szaunát?

Bár Magyarországon rengeteg településen van szaunázási lehetőség, meghittebb, bensőségesebb lehet az élmény, ha az embernek van egy sajátja. Így mindig azokkal töltheti az idejét, akikkel szeretné, és el sem kell utazni egy kis frissítő szaunázáshoz.

https-__fogpotlasklinika.hu_ - 2024 február - Cikk2

Mi a megoldás fogatlanság esetén?

Nem csupán egy-egy elvesztett fog pótlására, de teljes fogatlanság fennállásakor is a fogimplantátumok jelentik a legideálisabb megoldást. Ilyenkor 3-8 implantátum segítségével fix híd készülhet, ha viszont az egyesével történő pótlás mellett döntenénk, akkor 12-14 implantátum válhat szükségessé állcsontonként.

https-konyhapanel.hu - 2024 február - Cikk1

A színek ereje a konyhában

A konyha nemcsak az étel elkészítésének helye, hanem egyben a családi és baráti összejövetelek hangulatos színtere is.

httpswww.skinshop.hu - 2024 január - Cikk1

A peptidek jelentősége a bőrápolásban

Sokféle újdonság akad a bőrápolás terén, az innovációkkal pedig nem mindig egyszerű lépést tartani. A peptidek is sokak számára még ismeretlenek, pedig egy kifejezetten sok kutatásnak alávetett alkotóelemről van szó.

unnamed-208

TOP-10 nagyszerű ajándék nőknek

Mivel a naptár tele van születésnapokkal, ünnepekkel és más különleges alkalmakkal egyetlen évben, mindig itt az ideje, hogy vásároljunk szeretteinknek.

https-_www.apisz.hu_ - 2024 január - Cikk2

3+1 csomagolási tipp költözéshez

Ha költözni kényszerülünk, vegyes érzések keringhetnek bennünk, hiszen bár izgatottak vagyunk az új lakhelyünk elfoglalása miatt, maga a költözés sokszor igen stresszes tud lenni.