A For Freedoms szervezet egyedülálló módon küzd az egyenlőségért, az okos vitákért és a művészet terjesztéséért. Alapítóik, Hank Willis Thomas és Eric Gottesman maguk is művészek, akik szerint naiv lenne a művészetet és a politikát elválasztani egymástól.

Hank Willis Thomas és Eric Gottesman talán provokátoroknak tűnnek, de munkájuk igen fontos és példaértékű egy olyan világban, ahol a nyitottság és az elfogadás még mindig rengeteg helyen gondot jelent. Bár ritkán gondolunk bele, ártatlan emberek ezrei halnak meg nap mint nap azért, mert a gyűlöletbeszédre és az ideológiák félreértelmezésére továbbra sem született megoldás vagy mert egyszerűen könnyebb elfordítani a fejünket. A két alkotó pedig azzal szeretne segíteni, amijük van és amihez értenek: a művészetükkel.

Forfreedoms
Az Egyik Az 52 Plakát Közül / Fotó: Al Día

Szervezetük, a For Freedoms 2016-ban alakult meg, nevét pedig Norman Rockwell ikonikus festményéről, a Four Freedoms-ról kapta (1943), amelyet Franklin Roosevelt egykori beszéde inspirált az embert megillető szabadságjogokról.

A For Freedoms tavaly elindította legnagyobb projektjét: a the 50 State Initiative, melyben 250 művész, 200 múzeum, könyvtár és egyetem működött közre. 52 db különböző, a Kickstarter által finanszírozott hirdetőtáblát helyeztek el az 50 államban, valamint egyet Washingtonban, egyet pedig Puerto Rico-ban.

Ezen felül vitákat tartottak a szervezők az egyes városházakban, valamint művészeti kiállításokat, hogy megszüntessék a szavazásokat. A hirdetőtáblák nem kijelentenek, hanem javasolnak. Az alkotók szerint az Egyesült Államokban ezek a hirdetőtáblák inkább a fogyasztásért felelnek. Ezért is volt érdekes, hogy valamilyen művészi felülettel helyettesítsék a reklámokat, amelyek gondolkodásra késztetik az embereket.

Saul Williams: A rappelő Shakespeare, akinek művészete felkavaró

Saul Williams megerősítette hogy a hiphop lehet magas művészet, a költészet pedig menő – a kettő fúziója pedig egyenesen verhetetlen. Amerikai tanóráit kissé szüneteltetve a zene Shakespeare-je Magyarországra látogat, és a Bánkitó Fesztiválon első kézből ad „leckét” majd a hallgatóságnak. bánkitó fellépők

A cél, hogy az emberek összegyűljenek és beszélgessenek az adott politikai kérdésekről. Mindegy, hogy az illető melyik pártot képviseli, a szervezők végső soron azt szeretnék, hogy a résztvevők tanuljanak egymástól. A különbségeket csak így lehet áthidalni, a művészet pedig tökéletes platformot teremt, hogy produktív, közösségi beszélgetések jöhessenek létre. A For Freedoms alapítói a kreatív lencse segítségével árnyalják és mélyítik a problémás kérdéseket, amelyek a politikai beszédekből gyakran hiányoznak.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.