Hirdetés

A szexuális zaklatás a legerősebb téma ma a világon a Király utcai KFC botrány mellett. Míg a szórakoztatóiparban elkövetett szexuális zaklatás átfogó jellegével kapcsolatos állítások lassan fényt derítenek a nőgyűlölet tüneteire, a francia kormány törekszik problémák megoldására.

A #MeToo hashtaggel párhuzamosan – ami rengeteg nőt bátorított fel arra, hogy nyíltan beszéljen az őket ért traumákról – Sandra Muller újságíró forradalmasította a francia twitterezők közt a #BalanceTonPorcot, amit akkor alkotott meg, mikor egy nagyhatalmú végrehajtó azt mondta neki, hogy “Hatalmas melleid vannak, tetszel nekem. Egész estén keresztül fogsz élvezni“.

Marlene Schiappa francia női miniszter jelentette be, hogy az utcán nőket nyilvánosan megalázó és fenyegető férfiak ellen fel fog lépni a kormány. A politikusok együttműködnek a rendőrséggel és a bírákkal, hogy kidolgozzák a zaklatás fogalmát, és a jogszabályok olyan rendelkezéseket is tartalmazhassak, mint például a szexuális zaklatás panaszainak időbeli meghosszabbítása.

Abszolút szükség van rá, mert a közelmúltban az utcai zaklatás még nem volt meghatározva a törvényben

– tette hozzá Schiappa.

Facebook Comments
Hirdetés