Franciaország megbüntetné az utcán füttyögő férfiakat

A szexuális zaklatás a legerősebb téma ma a világon a Király utcai KFC botrány mellett. Míg a szórakoztatóiparban elkövetett szexuális zaklatás átfogó jellegével kapcsolatos állítások lassan fényt derítenek a nőgyűlölet tüneteire, a francia kormány törekszik problémák megoldására.

A #MeToo hashtaggel párhuzamosan – ami rengeteg nőt bátorított fel arra, hogy nyíltan beszéljen az őket ért traumákról – Sandra Muller újságíró forradalmasította a francia twitterezők közt a #BalanceTonPorcot, amit akkor alkotott meg, mikor egy nagyhatalmú végrehajtó azt mondta neki, hogy “Hatalmas melleid vannak, tetszel nekem. Egész estén keresztül fogsz élvezni“.

No Title

Sexual harassment: “We are not creating conditions for women to bring it up” @rahafharfoush #balancetonporc #metoo pic.twitter.com/G0wR3ty1jv

Marlene Schiappa francia női miniszter jelentette be, hogy az utcán nőket nyilvánosan megalázó és fenyegető férfiak ellen fel fog lépni a kormány. A politikusok együttműködnek a rendőrséggel és a bírákkal, hogy kidolgozzák a zaklatás fogalmát, és a jogszabályok olyan rendelkezéseket is tartalmazhassak, mint például a szexuális zaklatás panaszainak időbeli meghosszabbítása.

Abszolút szükség van rá, mert a közelmúltban az utcai zaklatás még nem volt meghatározva a törvényben

– tette hozzá Schiappa.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból